Τεξανός πυροβολεί γυναίκες οδηγούς επειδή «μόνοι οι άντρες μπορούν να οδηγούν» (pics & vids)

Gazzetta team
Τεξανός πυροβολεί γυναίκες οδηγούς επειδή «μόνοι οι άντρες μπορούν να οδηγούν» (pics & vids)
Εντύπωση κι αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο Τέξας των ΗΠΑ, η υπόθεση ενός 29χρονου άντρα, ο οποίος έχει διαπράξει τουλάχιστον πέντε απόπειρες δολοφονίας γυναικών οδηγών, επειδή σύμφωνα με τα λεγόμενά του «μόνο οι άνδρες είναι σε θέση να οδηγούν αυτοκίνητο».

Ο Νίκολας Ντ' Αγκοστίνο αποτελούσε για καιρό τον νούμερο ένα ύποπτο για ένοπλες επιθέσεις εναντίον γυναικών σε πολυσύχναστους δρόμους της πολιτείας του Τέξας, ενώ τουλάχιστον δύο φορές είχε προσαχθεί από τις αρχές, χωρίς ωστόσο να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Οι επιθέσεις του ξεκίνησαν το περασμένο Μάρτιο, όταν επιτέθηκε εναντίον γυναίκας οδηγού. Μάλιστα, τότε είχε συλληφθεί, αλλά αφέθηκε ελεύθερος υποστηρίζοντας ότι το θύμα του είχε κλείσει τον δρόμο κι ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα.

Η δράση του συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση για μήνες, μέχρι πριν από λίγες ημέρες όταν αστυνομικοί της κομητείας Χάρις δέχθηκαν την καταγγελία μίας γυναίκας οδηγού, η οποία ανέφερε ότι είχε πέσει θύμα πυροβολισμού από άγνωστο ένοπλο άντρα, ενώ οδηγούσε σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο.

Οι άντρες της αστυνομίας που έσπευσαν στο σημείο εντόπισαν και συνέλαβαν τον 29χρονο Ντ' Αγκοστίνο, πάνω στον οποίο βρέθηκε και το όπλο με το οποίο επιτιθόταν στα θύματά του, ωστόσο αυτό που προξένησε μεγαλύτερη εντύπωση ήταν η δήλωση του δράστη, ο οποίος ομολόγησε ακόμα 3 επιθέσεις σε γυναίκες οδηγούς, επειδή «οι γυναίκες πρέπει να μένουν σπίτι και να γεννούν αρσενικά παιδιά κι όχι να οδηγούν αυτοκίνητα».

Ο συλληφθέντας, μάλιστα, παραδέχθηκε πως προσέγγιζε τα θύματά του από το τζάμι του οδηγού και πυροβολούσε εναντίον τους, ενώ ευτυχώς σε κανένα περιστατικό δεν υπήρξε θανάσιμος τραυματισμός. Πλέον, ο Ντ' Αγκοστίνο βρίσκεται προφυλακισμένος, εν αναμονή της δίκης του με βαρύτατες κατηγορίες, που επισείουν ποινή φυλάκισης αρκετών χρόνων, ενώ η εγγύηση για την προσωρινή αποφυλάκισή του ανέρχεται στις 750.000 δολάρια.