Αφρικανοί μετανάστες αποβιβάζονται σε πολυσύχναστη ισπανική παραλία (pics & vid)

Gazzetta team
Αφρικανοί μετανάστες αποβιβάζονται σε πολυσύχναστη ισπανική παραλία (pics & vid)
Η σύγκρουση δύο διαφορετικών κόσμων έγινε εμφανής ακόμη μία φορά, όταν αμέριμνοι παραθεριστές έγιναν μάρτυρες της προσπάθειας 50 μεταναστών να φτάσουν στην Ευρώπη.

Πριν από λίγες ημέρες, ένα βίντεο από την «απόβαση» Αφρικανών μεταναστών σε παραλία γυμνιστών στην Ισπανία είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον των ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης, ωστόσο ένα νέο αντίστοιχο περιστατικό έρχεται να δώσει συνέχεια στις αυξανόμενες εισροές μεταναστών στην Ιβηρική χερσόνησο.

Πιο συγκεκριμένα, δεκάδες έκπληκτοι λουόμενοι που απολάμβαναν το μπάνιο τους στην παραλία Barrosa στο τουριστικό θέρετρο Costa de la Luz στην Ανδαλουσία (το οποίο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές του Μαρόκο στην βόρεια Αφρική), έγιναν μάρτυρες ακόμα μίας προσπάθειας των μεταναστών να φτάσουν στην ευρωπαϊκή ήπειρο, με στόχο ένα καλύτερο μέλλον μακριά από την φτώχεια και τις πολεμικές συγκρούσεις που ταλανίζουν αρκετές χώρες της Αφρικής.

Οι περίπου 50 μετανάστες, με το που πάτησαν στην στεριά, άρχισαν να τρέχουν προς κάθε κατεύθυνση, προσπαθώντας να ξεφύγουν από τις ισπανικές αρχές ασφαλείας, ενώ μέχρι στιγμής περισσότεροι από 15 έχουν συλληφθεί κι οδηγήθηκαν σε προσωρινά κέντρα κράτησης.