Drone εντόπισε μέλη μίας από τις 11 απομονωμένες φυλές του Αμαζονίου (pics & vid)

Gazzetta team
Drone εντόπισε μέλη μίας από τις 11 απομονωμένες φυλές του Αμαζονίου (pics & vid)
Μερικές μοναδικές εικόνες από τη ζωή, τις συνήθειες και τις δραστηριότητες μίας από τις έντεκα φυλές του τροπικού δάσους του Αμαζονίου στη Βραζιλία, κατάφεραν να απαθανατίσουν μέλη βραζιλιάνικης μη κυβερνητικής οργάνωσης.

Πιο συγκεκριμένα, μέλη της οργάνωσης Funai, που δραστηριοποιείται στην χώρα της Λατινικής Αμερικής κι ασχολείται με την καταγραφή των ιθαγενικών πληθυσμών που παραμένουν αποκομμένοι από κάθε έννοια τεχνολογικής εξέλιξης, κατάφερε με την βοήθεια ενός drone να καταγράψει τις κινήσεις μελών της φυλής που ζει κατά μήκος του ποταμού Javary, κοντά στα σύνορα της Βραζιλίας με το Περού.

Με το PulseBet*, νιώθεις το παλμό του Live στοιχήματος όπως ποτέ ξανά– Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Στα εναέρια πλάνα που δόθηκαν στη δημοσιότητα, φαίνονται οι κινήσεις μελών της μίας από τις έντεκα φυλές ιθαγενών που εικάζεται ότι ζουν στην περιοχή, ενώ μέλη της ίδιας οργάνωσης που εξερευνούσαν από εδάφους την περιοχή, εντόπισαν εργαλεία κι αντικείμενα που έχουν κατασκευαστεί και χρησιμοποιούνται από τους ιθαγενείς στην καθημερινότητά τους.

Μάλιστα, μεταξύ των αντικειμένων που εντόπισαν, υπήρχαν τουλάχιστον δύο κανό, φτιαγμένα από κορμούς δέντρων, αλλά κι εργαλεία για το κόψιμο κλαδιών και κυνηγετικά σύνεργα.

Υπολογίζεται πως σε ολόκληρη την έκταση του τροπικού δάσους του Αμαζονίου κατοικούν εκατοντάδες φυλές αυτόχθονων ιθαγενών, αρκετές από τις οποίες παραμένουν άγνωστες στον υπόλοιπο κόσμο, καθώς δεν διατηρούν καμία απολύτως επαφή με οποιαδήποτε έκφανση του δικού μας πολιτισμού, ενώ αρκετές από αυτές αντιμετωπίζουν προβλήματα με εταιρείες υλοτόμησης της περιοχής αλλά και λαθροκυνηγούς.

Στα πλάνα που καταγράφηκαν από το drone της ΜΚΟ εμφανίζονται τουλάχιστον 16 μέλη της φυλής κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων για την επιβίωσή τους, ενώ μεταξύ των ασχολιών τους είναι το κόψιμο δέντρων, το κυνήγι θηραμάτων αλλά κι η κατασκευή καλυβών για την διαμονή τους.