Η Ουάσιγκτον κατηγορεί την Κίνα για ανάμειξη στις εκλογές

Gazzetta team
Η Ουάσιγκτον κατηγορεί την Κίνα για ανάμειξη στις εκλογές
Η διοίκηση του Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε την Κίνα για ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές, σε μια χρονική περίοδο όπου ο Αμερικανός πρόεδρος καταφέρεται όλο και περισσότερο εναντίον της έρευνας για τις υποψίες συμπαιγνίας μεταξύ της Ρωσίας και της ομάδας που είχε αναλάβει την προεκλογική του εκστρατεία το 2016.

«Όλοι αυτοί οι ηλίθιοι που επικεντρώνονται στη Ρωσία θα πρέπει να αρχίσουν να κοιτάνε προς μια άλλη κατεύθυνση, την Κίνα» ήταν το tweet που έστειλε χθες Σάββατο ο Ντόναλντ Τραμπ.

Το συγκεκριμένο μήνυμα μάλλον πέρασε απαρατήρητο, έως τη στιγμή που ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον, ερωτηθείς για το θέμα σήμερα σε μια συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, κατηγόρησε επίσης το Πεκίνο, όπως και τη Μόσχα και την Τεχεράνη και την Πιονγκγιάνγκ ότι επιχειρούν να αναμειχθούν στην εκλογική διαδικασία στις ΗΠΑ.

«Μπορώ μετά βεβαιότητας να σας πω ότι πρόκειται για μια επαρκή απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ- η ανάμειξη της Κίνας, η ανάμειξη του Ιράν, η ανάμειξη της Βόρειας Κορέας, ώστε να πάρουμε μέτρα για να την αντιμετωπίσουμε» είπε ο Μπόλτον.

«Πρόκειται, λοιπόν, για τέσσερις χώρες».

Όταν του ζητήθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο που αυτές οι χώρες, ιδίως η Κίνα, προσπαθούν να επηρεάσουν τις αμερικανικές εκλογές, ο Τζον Μπόλτον παρέμεινε ασαφής.

«Δεν μπορώ να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες σχετικά με όσα έχω δει ή όχι. Όμως, μπορών να σας πω ότι για τις βουλευτικές εκλογές του 2018, οι 4 αυτές χώρες μας ανησυχούν περισσότερο» τόνισε.