Η πρώτη εμφάνιση των 12 παιδιών που διασώθηκαν από το σπήλαιο της Ταϊλάνδης (pics & vid)

Gazzetta team
Η πρώτη εμφάνιση των 12 παιδιών που διασώθηκαν από το σπήλαιο της Ταϊλάνδης (pics & vid)
Για την περιπέτεια τους στο σπήλαιο Tham Luang όπου παρέμειναν για 17 μέρες μιλούν σε συνέντευξη Τύπου τα 12 αγόρια και ο προπονητής τους.

Σύμφωνα με τον προπονητή, Εκαπόλ Τσάνταγουόνγκ, τα περισσότερα παιδιά γνώριζαν κολύμπι, άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο ενώ επεσήμανε πως δεν είχαν μαζί τους τρόφιμα στο σπήλαιο.

Με το PulseBet*, νιώθεις το παλμό του Live στοιχήματος όπως ποτέ ξανά– Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ένα από τα διασωθέντα παιδιά, ο 14χρονος Αντούλ Σαμ Ον, ο οποίος είναι εκείνος που απάντησε στα αγγλικά στους Βρετανούς διασώστες που εντόπισαν την ομάδα, περιέγραψε το «θαύμα» της διάσωσής τους.

«Φοβόμουν ότι δεν θα επέστρεφα στο σπίτι μου, ότι θα με μάλωνε η μητέρα μου», είπε ένα άλλο παιδί.

«Πίναμε νερό μόνο από τους σταλακτίτες», είπε από την πλευρά του ο 15χρονος Πορντσάι Καμλουάν διευκρινίζοντας ότι επί εννέα ημέρες τα παιδιά και ο προπονητής τους δεν έτρωγαν τίποτα και έπιναν το νερό της βροχής.

Tα 12 παιδιά και ο προπονητής πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο το μεσημέρι της Τετάρτης. Κατά την παραμονή τους στο νοσοκομείο έχουν πάρει το καθένα από τρία κιλά ενώ οι εξετάσεις τους είναι καλές, σύμφωνα με το διευθυντή του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου είπε, επίσης, ότι η ποδοσφαιρική ομάδα συμμετείχε σε «ασκήσεις καλλιέργειας αυτοπεποίθησης» την τελευταία τους βραδιά στο νοσοκομείο.

Βουδιστές μοναχοί θα χειροτονηθούν τα παιδιά στη μνήμη του δύτη που έχασε τη ζωή του

Η δύναμη ή αντίθετα η αδυναμία των παιδιών δεν καθόρισε τη σειρά με την οποία βγήκαν από το σπήλαιο τα 12 παιδιά, είπε ο προπονητής τους, ο οποίος ήταν και εκείνος εγκλωβισμένος μαζί τους επι 17 ημέρες στο πλημμυρισμένο σπήλαιο της βόρειας Ταϊλάνδης.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μετά την έξοδό τους από το νοσοκομείο και η οποία μόλις ολοκληρώθηκε, ο παρουσιαστής της ανακοίνωσε ότι τα παιδιά μαζί με τον προπονητή τους επιστρέφουν απόψε στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τον προπονητή τους, τα παιδιά θα χειροτονηθούν βουδιστές μοναχοί στη μνήμη του πρώην δύτη της Επίλεκτης Μονάδας SEAL του Ναυτικού της Ταϊλάνδης ο οποίος έχασε τη ζωή του στη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης.

Πηγή: reader.gr