Αετός επιτέθηκε σε κορίτσι κατά τη διάρκεια show (vid)

Gazzetta team
Αετός επιτέθηκε σε κορίτσι κατά τη διάρκεια show (vid)
Σοκαριστικές σκηνές εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια φεστιβάλ επιδείξεων άγριων πτηνών στο Κιργιστάν.

Την ώρα που ένας εκπαιδευτής καλούσε τον αετό που υπερίπτατο του σημείου να προσγειωθεί στο χέρι του στα πλαίσια του show, το επιβλητικό κι αρκετά επικίνδυνο πτηνό κατευθύνθηκε προς ένα ανήλικο κορίτσι που βρισκόταν στο σημείο.

Το πτηνό προσγειώθηκε με πολύ δύναμη πάνω στο παιδί, τραυματίζοντάς το στην πλάτη, το κεφάλι και τα χέρια, ενώ άμεση ήταν η αντίδραση του εκπαιδευτή που έτρεξε προς το σημείο και κατάφερε να απομακρύνει τον «βασιλιά των αιθέρων» μακριά από το σοκαρισμένο κορίτσι πριν η κατάσταση ξεφύγει από τον έλεγχο.

Το περιστατικό καταγράφηκε από την κάμερα επισκέπτη του φεστιβάλ, ενώ στο βίντεο που δημοσιοποιήθηκε από τοπικό τηλεοπτικό σταθμό φαίνεται ξεκάθαρα η προσγείωση του αετού πάνω στοκορίτσι αλλά κι επέμβαση του εκπαιδευτή, εν μέσω φωνών πανικού από τους παρευρισκόμενους.

Ο ίδιος δήλωσε πως ποτέ στο παρελθόν δεν είχε αντιμετωπίσει πρόβλημα με το συγκεκριμένο πτηνό, ενώ σημείωσε πως υπό κανονικές συνθήκες κανείς δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στο σημείο που ήταν το κοριτσάκι.