Τα παιδιά που διασώθηκαν στην Ταϊλάνδη θρηνούν για το νεκρό δύτη (pic)

Gazzetta team
Τα παιδιά που διασώθηκαν στην Ταϊλάνδη θρηνούν για το νεκρό δύτη (pic)
Τα 12 παιδάκια που διασώθηκαν από το πλημμυρισμένο σπήλαιο θρήνησαν για τον δύτη που έχασε τη ζωή του για να τα σώσει.

Οι δώδεκα μικροί ποδοσφαιριστές που έμειναν εγκλωβισμένοι επί 18 ημέρες σε ένα πλημμυρισμένο σπήλαιο στη βόρεια Ταϊλάνδη πληροφορήθηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο ότι ένας Ταϊλανδός δύτης, που προσπαθούσε να τους βοηθήσει, έχασε τη ζωή του στις 6 Ιουλίου, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Η ομάδα των «Αγριόχοιρων» παιγιδεύτηκε στις 23 Ιουνίου στο σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ που είχε πλημμυρίσει λόγω του μουσώνα. Η επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των παιδιών και του προπονητή τους ολοκληρώθηκε στις 10 Ιουλίου. Οι γιατροί εκτιμούν ότι τα παιδιά είναι σε καλή κατάσταση μετά τη διάσωσή τους από βατραχανθρώπους του πολεμικού ναυτικού της Ταϊλάνδης και ξένους ειδικούς που έφτασαν από πολλές χώρες για να βοηθήσουν.

Όμως κατά την επιχείρηση αυτή έχασε τη ζωή του ένας Ταϊλανδός πρώην δύτης και αθλητής του τριάθλου. Ο Σαμάν Κουνάν μετείχε στην ομάδα που προσπαθούσε να εφοδιάσει με οξυγόνο το σπήλαιο. Κατά την επιστροφή του στην έξοδο, έχασε τις αισθήσεις του και ξεψύχησε.

Τα αγόρια, ηλικίας από 11 έως 16 ετών, έμαθαν την τραγική είδηση μόλις το Σάββατο, καθώς οι γιατροί έκριναν ότι έχουν πλέον αναρρώσει αρκετά από την περιπέτειά τους και μπορούν να διαχειριστούν αυτήν την πληροφορία. «Όλα τους έκλαψαν και εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους. Έγραψαν μηνύματα σε μια ζωγραφιά του Σαμάν και τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του» περιέγραψε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, ο Τζεντσάντα Τσοκνταμρόγκσουκ. «Τον ευχαρίστησαν και υποσχέθηκαν ότι θα είναι καλά παιδιά», πρόσθεσε.

Ο Σαμάν Κουνάν ολοκλήρωσε τη θητεία του στον στρατό το 2006. Εργαζόταν στο αεροδρόμιο Σουβαρναμπούμι της Μπανγκόκ όταν έμαθε για την εξαφάνιση των παιδιών και δήλωσε εθελοντής στην ομάδα διάσωσής τους.