Σε καραντίνα τα παιδιά που σώθηκαν στην Ταϊλάνδη

Gazzetta team
Σε καραντίνα τα παιδιά που σώθηκαν στην Ταϊλάνδη
Μπορεί τα 12 παιδιά που βρίσκονταν επί 18 ημέρες παγιδευμένα στη σπηλιά Tham Luang, να είναι πλέον ασφαλή, όμως θα πρέπει να περιμένουν πριν μοιραστούν μια αγκαλιά με τους αγαπημένους τους.

Οι υπάλληλοι της υγειονομικής περίθαλψης σημειώνουν πως η ιστοπλάσμωση, η λεπτόσπειρος και η μελιόειδωση - βακτηριακές λοιμώξεις που μεταδίδονται μέσω εδάφους ή νερού, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν μηνιγγίτιδα και νεφρική ανεπάρκεια - αποτελούν πιθανό κίνδυνο.

Οι σπηλιές μπορούν επίσης να παρουσιάσουν τον κίνδυνο εμφάνισης υποτροπιάζοντος πυρετού καθώς και ιστοπλάσμωση - μια μυκητιακή πνευμονική λοίμωξη γνωστή ως η «ασθένεια σπηλαίων».

Η λοίμωξη συνήθως αναπτύσσεται στο έδαφος ή σε σπήλαια μολυσμένα με περιττώματα από νυχτερίδες και πουλιά. Ο μύκητας βρέθηκε επίσης στα περιττώματα των κατοικίδιων πτηνών, όπως τα κοτόπουλα.

Επηρεάζει κυρίως τους πνεύμονες, όπου οι περισσότεροι ασθενείς εμφανίζουν συχνά ελάχιστα ή καθόλου συμπτώματα.

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Ταϊλάνδης, τις πρώτες εννέα ημέρες που ήταν εγκλωβισμένα εν αγνοία των σωστικών συνεργείων, τα παιδιά δεν έτρωγαν καλά. Όταν όμως εντοπίστηκαν από τους διασώστες, άρχισαν να τρέφονται σωστά.

Τα παιδιά θα παραμείνουν σε καραντίνα τουλάχιστον για μία εβδομάδα.

Πηγή: insider.gr