Κάλεσε την αστυνομία επειδή μία Αφροαμερικανή έκανε μπάνιο σε δημόσια πισίνα κι απολύθηκε (vid)

Gazzetta team
Κάλεσε την αστυνομία επειδή μία Αφροαμερικανή έκανε μπάνιο σε δημόσια πισίνα κι απολύθηκε (vid)
Η απόφαση του λευκού άντρα να ειδοποιήσει την αστυνομία αποδείχθηκε εξαιρετικά ζημιογόνα για τον ίδιο, καθώς μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο, η εταιρεία που εργαζόταν του ανακοίνωσε την απόλυσή του.

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στην πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας, όταν ένας λευκός άντρας ενοχλήθηκε τόσο πολύ από την παρουσία μιας Αφροαμερικανίδας σε δημόσια πισίνα, που κάλεσε την αστυνομία ώστε να ελέγξει αν η γυναίκα είχε άδεια εισόδου.

Ο Άνταμ Μπλουμ, αρνητικός πρωταγωνιστής της υπόθεσης, παρέμεινε ασυγκίνητος στις διαμαρτυρίες της γυναίκας, η οποία κατέγραφε όσα εξελίσσονταν, ενώ οι αστυνομικοί που έφθασαν στο σημείο, αφού πιστοποίησαν ότι η γυναίκα διέθετε το πάσο εισόδου στην πισίνα, απολογήθηκαν στην εξοργισμένη γυναίκα κι αποχώρησαν.

Όμως, το θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις μετά την ανάρτηση του επίμαχου βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κι είχε σαν αποτέλεσμα όχι μόνο την παραίτηση του Μπλουμ από το συμβούλιο διαχείρισης της πισίνας, του οποίου ήταν μέλος επί σειρά ετών αλλά και την απόλυσή του από την εταιρεία στην οποία εργαζόταν.

Μάλιστα, οι ιθύνοντες της εταιρείας χαρακτήρισαν το περιστατικό «φρικτό» και δήλωσαν ότι δεν θα ανεχθούν κανένα αντίστοιχο κρούσμα από υπαλλήλους της εταιρείας.

Πληροφορίες: mixanitouxronou.gr