Η Μαδρίτη ζητά «εποικοδομητικό διάλογο» για το μεταναστευτικό

Gazzetta team
Η Μαδρίτη ζητά «εποικοδομητικό διάλογο» για το μεταναστευτικό
Η Ισπανία εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο ζήτημα της μετανάστευση και είναι έτοιμη για εποικοδομητικό διάλογο.

Ωστόσο, αναμένει επίσης ότι μια ενωμένη Ευρώπη θα ανταποκριθεί με τον ίδιο τρόπο, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για τη μίνι σύνοδο κορυφής με αντικείμενο το μεταναστευτικό.

Με το PulseBet*, νιώθεις το παλμό του Live στοιχήματος όπως ποτέ ξανά– Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

«Η Ισπανία τηρεί τις υποχρεώσεις της (για το μεταναστευτικό) όχι μόνο απέναντι στην υπόλοιπη ΕΕ αλλά κυρίως από σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Θέλουμε μια κοινή απάντηση στην παγκόσμιες προκλήσεις, όπως είναι οι μεταναστευτικές ορές στη δυτική Μεσόγειο. Θα ζητήσουμε την υποστήριξη των Ευρωπαίων εταίρων μας προκειμένου να ελέγξουμε καλύτερα αυτές τις ροές», είπε ο Σάντσεθ πριν ξεκινήσει η άτυπη σύνοδος.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός επανέλαβε επίσης την κοινή πρόταση Μαδρίτης-Παρισιού που έκανε το Σάββατο ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν για την ίδρυση κέντρων στην Ευρώπη όπου θα οδηγούνται οι μετανάστες μετά την άφιξή τους σε ευρωπαϊκό έδαφος, εν αναμονή της εξέτασης των αιτήσεών τους.

«Μιλάμε για τον σεβασμό στα δικαιώματα των μεταναστών που φτάνουν στις ευρωπαϊκές ακτές αλλά κατά κύριο λόγο για μια ελεγχόμενη, υπεύθυνη πολιτική», πρόσθεσε.

«Αυτή είναι η πρεμιέρα μας. Ας ελπίσουμε ότι, αν όχι σήμερα, τότε την επόμενη εβεδομάδα θα είμαστε σε θέση να βρούμε μια λύση κατάλληλη για όλους στην ΕΕ», κατέληξε ο Σάντσεθ που μετέχει για πρώτη φορά σε σύνοδο κορυφής αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ