Οι Βρετανοί θέλουν νέο δημοψήφισμα για τη συμφωνία του Brexit

Gazzetta team
Οι Βρετανοί θέλουν νέο δημοψήφισμα για τη συμφωνία του Brexit
Η συμφωνία της Τερέζα Μέι με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit θα πρέπει να περάσει με δεύτερο δημοψήφισμα από τον Βρετανικό λαό, όπως υποστηρίζει η πλειοψηφία των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με μια τελευταία δημοσκόπηση το 48% των ψηφοφόρων επιθυμεί να υπάρχει μια δημόσια ψηφοφορία για τη συμφωνία που θα επιτευχθεί μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου με τις Βρυξέλλες.

Από την άλλη πλευρά μόλις το 25% υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να υπάρξει δημόσια ψηφοφορία.

Ιαπωνία - Σενεγάλη και το ποντάρισμά σου επιστρέφεται*, αν σημειωθεί γκολ με πέναλτι στον αγώνα. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ένα άλλο 18% δεν εξέφρασε άποψη, ενώ το 9% απάντησε ότι δεν γνώριζαν.

Η δημοσκόπηση έγινε με αφορμή την δεύτερη επέτειο (το Σάββατο) από το δημοψήφισμα για την έξοδο από την ΕΕ και το ερώτημα ήταν: «Σε ποιο βαθμό θα υποστηρίζατε ή θα απορρίπτατε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος που θα ζητούσε από το κοινό να αποδεχθεί ή να απορρίψει τη συμφωνία;»

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι απέκλεισε αποφασιστικά κάθε δεύτερο δημοψήφισμα και ο Τζέρεμι Κόρμπιν δεν έχει δεσμευτεί επίσης πως θα κάνει, παρόλο που ορισμένοι βουλευτές του Εργατικού Κόμματος το θέλουν.

Αλλά η δημοσκόπηση υποστηρίζει ότι οι υποστηρικτές ενός νέου δημοψηφίσματος περιλάμβαναν περισσότερο από το ένα τρίτο (35%) των υποστηρικτών του Brexit, παράλληλα με το 66% αυτών που είχαν ψηφίσει την παραμονή στην ΕΕ.

Η δημοσκόπηση, που διεξήχθη για λογαριασμό της εκπομπής Good Morning του Βρετανικού ITV, έδειξε επίσης ότι υπήρξε μια μικρή αλλαγή σε σχέση με το Brexit συνολικά.

Η Βρετανία θα ψήφιζε σήμερα με ποσοστό 53% για να παραμείνει και το 47% να φύγει εάν γινόταν τώρα η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος του 2016, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Το 2016, το ποσοστό ήταν αντίστροφο, 52-48 υπέρ της εξόδου.


Πηγή: reader.gr