Το προεκλογικό σποτ του Ερντογάν έχει Μωάμεθ, Κεμάλ και σμαραγδένιο φοίνικα (vid)

Gazzetta team
Το προεκλογικό σποτ του Ερντογάν έχει Μωάμεθ, Κεμάλ και σμαραγδένιο φοίνικα (vid)
Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία με τους υποψήφιους να τα επιστρατεύουν τα τελευταία τους «όπλα».

Στο προεκλογικό σποτ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παίρνει το ρόλο του αφηγητή ενώ παιρνούν εικόνες από την ιστορία του Μωάμεθ του Πορθητή και τον Κεμάλ μέχρι την εποχή του.

Με τον μυθικό σμαραγδένιο φοίνικα να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, στο βίντεο παρουσιάζεται η ιστορία των Τούρκων από τη μάχη του Ματζικέρτ, τον Μωάμεθ τον Πορθητή μέχρι τον Κεμάλ με κατάληξη στον ίδιο τον… Ερντογάν, που ακούγεται σε όλο το σποτ να διηγείται την ιστορία του τουρκικού έθνους.

«Έι Τουρκία. Είσαι στην αρχή του δρόμου του ατελείωτου. Εσύ ο Άλπ Αρσλάν που άνοιξε τους δρόμους της Ανατολίας, είσαι ο Μελίκ Σαχ που ανύψωσε τους προγόνους σου. Το όνειρο που βλέπεις είναι για καλό. Είσαι το πλατάνι που τρύπησε το στήθος του Οσμάν. Έι Τουρκία να ξέρεις το παρελθόν σου θα γίνει φως για το μέλλον. Όπως είπε ο Πορθητής, εκεί που φτάνει η θέλησή σου, να μην μπορούν να φτάνουν τα όνειρά σου. Όταν υψώνεις το ξίφος σου, η Κωνσταντινούπολη παρακολουθεί το στρατό σου… Εσύ δεν είσαι αυτή που άλωσες εδάφη, αλλά άλωσες καρδιές. Τώρα δώσε το χέρι σου να ξεκινήσει η πιο δυνατή περίοδος. Για να ανανεωθούμε, να τρέξουμε γρήγορα, να ανυψωθούμε. Για σταθερότητα και μέλλον. Να αφήσουμε πίσω τους καυγάδες, τη μοιρολατρεία, για ενότητα και ευημερία. Η εποχή της Τουρκίας, η ώρα της Τουρκίας».

Στο βίντεο φαίνονται ακόμα και οι εργασίες στο νέο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης που θα είναι το μεγαλύτερο του κόσμου.

Το σποτ καταλήγει με τον Ερντογάν να υψώνει το δάκτυλο του, ενώ δίπλα βρίσκεται ο σμαραγδένιος φοίνικας.


Πηγή: reader.gr