Ο Άστον Κούτσερ έχει σώσει 6.000 παιδιά από trafficking

Gazzetta team
Ο Άστον Κούτσερ έχει σώσει 6.000 παιδιά από trafficking
νωστός από το γάμο του με την Ντέμι Μουρ και τη συμμετοχή του σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές όπως το αγαπημένο και στην Ελλάδα, «Two and a Half Men», o Άστον Κούτσερ δεν περιορίστηκε μόνο στην καριέρα του ως ηθοποιός, αλλά θεωρείται και ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας και επενδυτής, ενώ του πιστώνουν ότι βοήθησε στην οικοδόμηση της επιτυχίας μεγάλων εταιρειών όπως η Airbnb, η Spotify και η Uber.

Ωστόσο, αυτό που ομολογουμένως αξίζει τα εύσημα, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, είναι η συνεισφορά του στον τομέα της καταπολέμησης της παράνομης εμπορίας ανθρώπων (trafficking).

H οργάνωση Thorn, που ίδρυσε μαζί με την πρώην σύζυγό του, Ντέμι Μουρ το 2008, είναι υπεύθυνη για τη διάσωση 6.000 θυμάτων εμπορίας ανθρώπων σε διάστημα ενός μόνο έτους, γεγονός που δεν είναι ευρύτερα γνωστό.

Μιλώντας για το θέμα το 2016, ο Κούτσερ δήλωσε: «Βασικά, η αγορά και το εμπόριο για την εμπορία ανθρώπων συμβαίνει στο διαδίκτυο, όπως όλα τα άλλα τώρα και έτσι δημιουργούμε ψηφιακά εργαλεία για να πολεμήσουμε εναντίον της».

Οι προσπάθειες της οργάνωσης επικεντρώνονται στην τεχνολογία του διαδικτύου και στον ρόλο που παίζει στη διευκόλυνση της παιδικής πορνογραφίας και της σεξουαλικής δουλείας των παιδιών σε παγκόσμια κλίμακα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται στην ιστοσελίδα της οργάνωσης χάρη στις προσπάθειες και τα διαδικτυακά εργαλεία από τον Σεπτέμβριο του 2016 ταυτοποιήθηκαν 18.119 θύματα, 5.791 παιδιά και 6.553 διακινητές.


Πηγή: reader.gr