Έπεσε οριστικά η αυλαία στις έρευνες για το Malaysia Airlines ΜH370

Gazzetta team
Έπεσε οριστικά η αυλαία στις έρευνες για το Malaysia Airlines ΜH370
Η Αυστραλία είχε πει πως ήλπιζε ότι η πτήση 370 της Malaysia Airlines θα βρεθεί μία ημέρα, καθώς η τελευταία έρευνα του βυθού στον απομακρυσμένο Ινδικό Ωκεανό, όπου πιστεύεται ότι το αεροπλάνο χάθηκε, είχε προγραμματιστεί να λήξει την Τρίτη.

Η Μαλαισία δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η αναζήτηση από την εταιρεία Texas Infinity με έδρα το Τέξας θα λήξει την Τρίτη μετά από δύο επεκτάσεις της αρχικής προθεσμίας των 90 ημερών.

Ο υπουργός Μεταφορών της Αυστραλίας Μάικλ ΜακΚόρμακ δήλωσε ότι η τετραετής έρευνα ήταν η μεγαλύτερη στην αεροπορική ιστορία και ξεπέρασε τα όρια της τεχνολογίας και την ικανότητα των εμπειρογνωμόνων και των ανθρώπων στη θάλασσα.

«Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες και τους αγαπημένους των 239 ατόμων που βρίσκονται στο MH370», ανέφερε σε δήλωση του. «Θα είμαστε πάντα αισιόδοξοι ότι μια μέρα θα βρεθεί το αεροσκάφος».

Η Μαλαισία υπέγραψε συμφωνία με την Ocean Infinity τον Ιανουάριο για να αναλάβει το κυνήγι του αεροπλάνου, ένα χρόνο μετά την ακύρωση της επίσημης έρευνας στον νότιο Ινδικό Ωκεανό από την Αυστραλία, τη Μαλαισία και την Κίνα. Δεν έχει προγραμματιστεί άλλη αναζήτηση.

Η Αυστραλία, η Μαλαισία και η Κίνα συμφώνησαν το 2016 ότι μια επίσημη αναζήτηση θα συνεχιστεί μόνο εάν οι τρεις χώρες είχαν αξιόπιστες αποδείξεις που έδειχναν μια συγκεκριμένη τοποθεσία για τα συντρίμμια.

Η Μαλαισία δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως ένα πλοίο της Ocean Infinity, το οποίο διέθετε υποθαλάσσια drones, είχε ψάξει περισσότερα από 96.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα θάλασσας. Η περιοχή αναζήτησης που θεωρούν οι εμπειρογνώμονες ως το πιο πιθανό σημείο συντριβής ήταν μόνο 25.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Το Boeing 777 εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου 2014, ενώ πετούσε από την Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας στο Πεκίνο. Η αρχική έρευνα επικεντρώθηκε στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας προτού μια ανάλυση αποκαλύψει ότι το αεροπλάνο είχε κάνει μια απροσδόκητη στροφή δυτικά και στη συνέχεια νότια.


Πηγή: reader.gr