Σε εξέλιξη επαφές για την συνάντηση Τραμπ - Κιμ

Gazzetta team
Σε εξέλιξη επαφές για την συνάντηση Τραμπ - Κιμ
Ομάδα Αμερικανών αξιωματούχων βρέθηκαν την Κυριακή στη Βόρειο Κορέα προκειμένου να προετοιμάσει τη σύνοδο Ντόναλντ Τραμπ – Κιμ Γιονγκ Ουν, καθώς και οι δύο πλευρές προχωρούν με τις απαραίτητες διευθετήσεις, παρά την αβεβαιότητα που εξακολουθεί να υπάρχει σχετικά με την πραγματοποίηση της ιστορικής συνάντησης των δύο ηγετών.

Σύμφωνα με την Washington Post ο Αμερικανός πρώην πρεσβευτής στη Νότια Κορέα και διαπραγματευτής για το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγιάνγκ, Σουνγκ Κιμ, ανακλήθηκε από τη θέση που κατείχε στις Φιλιππίνες, για να ηγηθεί των προετοιμασιών.

Ο Σουνγκ Κιμ, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, πέρασε την Κυριακή τα σύνορα μεταξύ Νοτίου και Βορείου Κορέας προκειμένου να συναντηθεί με την αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Χο Σον Χούι.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι τον Σουνγκ Κιμ πλαισιώνουν η Αλισον Χούκερ, ειδική επί κορεατικών θεμάτων στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και ένας αξιωματούχος του Πενταγώνου.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι στη Σεούλ βρίσκεται ο Ράνταλ Σρίβερ, βοηθός υπουργός Αμύνης για θέματα ανατολικής Ασίας, αλλά δεν είναι γνωστό εάν είναι αυτός ο αξιωματούχος που συνοδεύει τον Σουνγκ Κιμ στην αποστολή του.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο, έπειτα από ημέρες διπλωματικών ακροβασιών, τόσο ο Αμερικανός πρόεδρος και ο Βορειοκορεάτης ηγέτης άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσουν τελικώς την ιστορική σύνοδο κορυφής, όπως είχε αρχικά προγραμματισθεί, στις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη.