O ιδρυτής της PayPal ετοιμάζει το πρώτο τεχνητό κράτος που θα επιπλέει στον Ειρηνικό (pics & vids)

Gazzetta team
O ιδρυτής της PayPal ετοιμάζει το πρώτο τεχνητό κράτος που θα επιπλέει στον Ειρηνικό (pics & vids)
Το φιλόδοξο project αναμένεται να πάρει «σάρκα και οστά» μέχρι το 2022, αλλάζοντς για πάντα όσα ξέραμε μέχρι σήμερα.

Ένα εξαιρετικά φιλόδοξο και πρωτοποριακό project έχει στα σκαριά ο εμπνευστής της PayPal, Πίτερ Τιελ, καθώς το όραμά του για τη δημιουργία του πρώτου κράτους που θα επιπλέει στηνεπιφάνεια της θάλασσας προχωράει με ταχείς ρυθμούς.

Τα νέα παιχνίδια της Novomatic, με εντυπωσιακά γραφικά και δυνατό ήχο, μόλις έφτασαν στην Sportingbet.gr! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Πιο συγκεκριμένα, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της δημοφιλούς πλατφόρμας διαδικτυακών συναλλαγών φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα νησιωτικό σύμπλεγμα από τεχνητούς υφάλους, που θα μπορούν να θεωρούνται ανεξάρτητο έδαφος.

Το όλο project δημιουργείται σχεδόν κατά μεσής του Ειρηνικού Ωκεανού, χιλιάδες ναυτικά μίλα από τις αυστραλιανές ακτές, ενώ το πλησιέστερο κατοικημένο έδαφος είναι το νησάκι της Ταϊτής στην Γαλλική Πολυνησία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κόστος του φαραωνικού έργου θα αγγίξει τα 50 εκατομμύρια δολλάρια, ενώ μέχρι και 300 άνθρωποι θα μπορούν να διαμένουν μόνιμα στις εγκαταστάσεις.

Μάλιστα, ο Τιελ προσανατολίζεται στη δημιουργία υπερσύγχρονων ξενοδοχειακώνμονάδων, εστιατορίων και καζίνο, ενώ το κρυπτονόμισμα Vayron θα χρησιμοποιείται για τις συναλλαγές των κατοίκων και των επισκεπτών.

Οι μελέτες για την κατασκευή του έργου έχουν ήδη ξεκινήσει με τη συνδρομή της κυβέρνησης της Πολυνησίας, ενώ σαν ημερομηνία ορόσημο έχει τεθεί το 2022, όταν κι υπολογίζεται ότι θα είναι εφικτή η εγκατάσταση των πρώτων μόνιμων κατοίκων.