Ο χάρτης με τους πιο μορφωμένους Ευρωπαίους κι η θέση της Ελλάδας (pics)

Gazzetta team
Ο χάρτης με τους πιο μορφωμένους Ευρωπαίους κι η θέση της Ελλάδας (pics)
Έκπληξη προκαλούν οι επιδόσεις των Γερμανών, ενώ η χώρα μας εμφανίζεται περίπου στην μέση της κατάταξης.

Μερικά ιδιαίτερα διαφωτιστικά γραφήματα δίνουν σαφή εικόνα σχετικά με το επίπεδο της εκπαίδευσης των πολιτών των ευρωπαϊκών κρατών.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τσέχος μαθηματικός Jakub Marian δημοσιοποίησε δύο γραφήματα, τα οποία δείχνουν το επίπεδο πανεπιστημιακής μόρφωσης των Ευρωπαίων κατοίκων, ανάλογα με την χώρα διαμονής τους και τα αποτελέσματα προκαλούν έκπληξη.

500+ κορυφαία παιχνίδια καζίνο για ατέλειωτη διασκέδαση. (21+)

«Πρωταθλητές» στην ανώτατη μόρφωση στις ηλικίες μεταξύ 25 - 64 ετών είναι οι κάτοικοι του Λονδίνου και της περιφέρειας της Οξφόρδης στην Αγγλία, οι Σκοτσέζοι, οι Βέλγοι, οι κάτοικοι της Ζυρίχης και της Μαδρίτης αλλά κι οι Σκανδιναβοί.

Στον αντίποδα βρίσκονται οι κάτοικοι των περιφερειών της νότιας Ιταλίας και της Σικελίας, σχεδόν όλοι οι κάτοικοι της Τουρκίας αλλά και οι Ρουμάνοι, ενώ οι Έλληνες βρίσκονται σχεδόν στα μισά της κατάταξης, με την Αττική να παραμένει πάνω από τον μέσο όρο της χώρας σε αντίθεση με τις περιοχές της περιφέρειας.

nuts2-tertiary-education-0.jpg

Τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα όταν το δείγμα περιορίζεται στις ηλικίες 30-34 με πολλές περιοχές του χάρτη να «πρασινίζουν», ενώ εντύπωση προκαλούν τα εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά των Γερμανών,που βρίσκονται στην χαμηλότερη θέση από όλες τις αναπτυγμένες ευρωπαϊκές οικονομίες.

3.jpg

Σύμφωνα με τους δημιουργούς των γραφημάτων, αυτό το γεγονός οφείλεται στο ότι το γερμανικό εκπαιδευτικό σύστημα έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τα αντίστοιχα των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών.

Πληροφορίες: indy100.com