Φοιτήτρια πήγε στο πανεπιστήμιο οπλισμένη σαν αστακός κι απαντά στους επικριτές της: «Μολών λαβέ» (pics & vid)

Gazzetta team
Φοιτήτρια πήγε στο πανεπιστήμιο οπλισμένη σαν αστακός κι απαντά στους επικριτές της: «Μολών λαβέ» (pics & vid)
Η απόφαση μιας νεαρής φοιτήτριας να εκδηλώθει υπέρ της οπλοκατοχής μέσα σε πανεπιστημιακούς χώρους, συνοδευόταν κι από την ιστορική φράση του βασιλιά Λεωνίδα προς τους Πέρσες.

Έναν πρωτότυπο τρόπο βρήκε μια τελειόφοιτη φοιτήτρια από το πανεπιστήμιο του Κεντ στην πολιτεία του Οχάιο για να εκδηλώσει την αγάπη της για τα όπλα και να πάρει θέση για το ζήτημα της οπλοκατοχής μέσα σε πανεπιστημιακούς χώρους.

Πιο συγκεκριμένα, η 22χρονη Κέιτλιν Μπένετ αποφάσισε να πάει στην απονομή του πτυχίου της από το ίδρυμα, οπλισμένη με πολεμικό τουφέκι κι έχοντας γραμμένο στο καπέλο της ένα «απειλητικό» μήνυμα που ανέφερε «Ελάτε να το πάρετε»...

Η απόφαση αυτή της φοιτήτριας ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, με πολλούς να την κατακρίνουν για την στάση της την στιγμή που το κίνημα εναντίον της οπλοκατοχής γιγαντώνεται κυρίως μεταξύ μαθητικών και φοιτητικών κύκλων μετά και τις πρόσφατες πολύνεκρες επιθέσεις σε σχολικά συγκροτήματα.

Όμως, η αποφασισμένη φοιτήτρια δικαιολόγησε την πράξη της απένενατι στους επικριτές της αναφέροντας πως η κατοχή ενός όπλου σε χώρο όπου είχαν βρει τραγικό θάνατο κατά το παρελθόν φοιτητές του εν λόγω πανεπιστημίου, είναι επιβεβλημένη, ενώ έκλεισε το ποστάρισμά της στα social media με την ιστορική έκφραση του Σπαρτιάτη βασιλιά Λεωνίδα κατά την μάχη των Θερμοπυλών: «Μολών λαβέ».

Να σημειωθεί πως πράγματι κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ, οι φοιτητές του πανεπιστημίου του Κεντ που διαμαρτύρονταν για την πολεμική εμπλοκή των ΗΠΑ, συνάντησαν τις σφαίρες των εθνοφρουρών στις 4 Μαΐου του 1970 με αποτέλεσμα 4 εξ αυτών να χάσουν τη ζωή τους κι ακόμη 9 να τραυματιστούν, σε ένα επεισόδιο που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην αμερικανική κοινωνία, ενώ εκατοντάδες κολέγια, γυμνάσια και πανεπιστήμια έκλεισαν τις επόμενες μέρες ως αντίδραση στο μακελειό, σε μια πρωτοφανή μαθητική απεργία με τη συμμετοχή περισσότερων από 4.000.000 μαθητών και φοιτητών η οποία αποτέλεσε ορόσημο στον αντιπολεμικό αγώνα της εποχής.