Οι δημιουργοί των προϊστορικών τοιχογραφιών έπασχαν από αυτισμό (pics)

Gazzetta team
Οι δημιουργοί των προϊστορικών τοιχογραφιών έπασχαν από αυτισμό (pics)
Η νέα έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα πως η εκπληκτική ακρίβεια στις απεικονίσεις των άγριων ζώων, οφείλεται σε διαταραχές των προϊστορικών ανθρώπων που συνδέονται με τον αυτισμό.

Μία νέα έρευνα που ασχολείται με τις προϊστορικές τοιχογραφίες των «ανθρώπων των σπηλαίων» έρχεται να ταράξει τα νερά της παλαιοντολογίας, καθώς οι επιστήμονες που εξέτασαν τα ευρήματα σε περιοχή της βόρειας Γαλλίας, κατέληξαν πως οι δημιουργοί της πιθανό να είχαν εμφανίσει αυτιστικές διαταραχές.

Το γεγονός που τους οδήγησε στο παραπάνω συμπέρασμα ήταν η απίστευτη ακρίβεια και λεπτομέρεια στις διάφορες απεικονίσης των ζώων (λιοντάρια, αρκούδες, βίσωνες, άλογα), καθώς η δημιουργία αντίστοιχων ζωγραφιών -χωρίς την κατάλληλη σύγχρονη εκπαίδευση- μπορεί να «κατακτηθεί» μόνο από ανθρώπους που εμφανίζουν τις διαταραχές του αυτισμού.

Οι παλαιοντολόγοι εξέτασαν τα ευρήματα από την περιοχή Caverne du Pont-d'Arc της Γαλλίας, όπου εντοπίστηκαν εκπληκτικές τοιχογραφίες της προϊστορικής εποχής, που απεικονίζουν άγρια ζώα κι άλλες στιγμές της καθημερινότητας των ανθρώπων που έζησαν στην περιοχή πριν από 30.000 χρόνια, όταν η Γη βρισκόταν ακόμα στην «Εποχή των Παγετώνων».

Οι προϊστορικές ζωγραφιές που εντοπίστηκαν σε σπηλιά της Caverne du Pont-d'Arc θεωρούνται οι πιο σύγχρονες που έχουν βρεθεί από την συγκεκριμένη περίοδο, ενώ οι παλαιοντολόγοι εκτιμούν πως οι εν λόγω σπηλιές ήταν κατοικημένες από ανθρώπους πριν από 37.000 χρόνια κι αποτελούσαν πεδίο διαμάχης και μαχών μεταξύ των ανθρώπων κι αρκούδων που διεκδικούσαν το δικό τους μερίδιο κατοικίας στο πολικό περιβάλλον της τότε Ευρώπης.