Εκτελέστηκε η λεοπάρδαλη που σκότωσε δίχρονο αγόρι σε πάρκο σαφάρι της Ουγκάντα (pics)

Gazzetta team
Εκτελέστηκε η λεοπάρδαλη που σκότωσε δίχρονο αγόρι σε πάρκο σαφάρι της Ουγκάντα (pics)
To περιστατικό σημειώθηκε σε πάρκο άγριας ζωής στα βόρεια της χώρας προκαλώντας αίσθηση κι αντιδράσεις.

Τίτλοι τέλους έπεσεαν στο περιστατικό που σόκαρε την κοινή γνώμη, όταν μία λεοπάρδαλη σκότωσε ένα αγόρι δύο ετών σε πάρκο άγριας ζωής στην Ουγκάντα.

Το άγριο αιλουροειδές που ευθύνεται για τον θάνατο του 2χρονου, εντοπίστηκε από τις αρχές του πάρκου Queen Elizabeth National Park Peninsula και πυροβολήθηκε θανάσιμα, σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν ανάλογα περιστατικά στο μέλλον, καθώς σύμφωνα με τους επιστήμονες όσα αιλουροειδή γευτούν ανθρώπινη σάρκα, ενδέχεται στο μέλλον να προσπαθήσουν να ξαναδοκιμάσουν.

Σύμφωνα με τους υπέύθυνους του πάρκου άγριας ζωής αλλά και κυβερνητικών παραγόντων, το άγριο αιλουροειδές ήταν ηλικίας περίπου επτά ετών,ενώ η απόφαση για την εκτέλεσή του λήφθηκε μετάτην διερεύνηση του περιστατικού από εξειδικευμένους κτηνιάτρους κι επιστήμονες, που συμφώνησαν ότι η λεοπάρδαλη αποτελούσε κίνδυνο και για άλλους επισκέπτες.

Credit: PA

Το περιστατικό συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα, όταν το μικρό αγόρι ξέφυγε από την προσοχή της νταντάς του και βγήκε από το σπίτι όπου βρισκόταν μαζί της, με αποτέλεσμα να δεχθεί την επίθεση της λεοπάρδαλης και να βρει φρικιαστικό θάνατο.

Credit: PA

Στις έρευνες που πραγμτοποιήθηκαν μετά την αρπαγή του παιδιού εντοπίστηκε μόνο το πουλόβερ του μικρού αλλά κηλίδες αίματος,που υποδηλώνουν ότι ο 2χρονος αποτέλεσε θήραμα του αιλουροειδούς που ζει σε μεγάλους πληθυσμούς στην ευρύτερη περιοχή.