Eρευνητές που αναζητούν την χαμένη πτήση της Malaysia Airlines εντόπισαν δύο ιστορικά ναυάγια (pics & vid)

Gazzetta team
Eρευνητές που αναζητούν την χαμένη πτήση της Malaysia Airlines εντόπισαν δύο ιστορικά ναυάγια (pics & vid)
Τα πληρώματα των ερευνητικών σκαφών που σκανάρουν τον βυθό του Ινδικού ωκεανού βρέθηκαν μπροστά σε δύο ναυάγια του 19ου αιώνα.

Μπορεί να έχουν περάσει τουλάχιστον τέσσερα ολόκληρα χρόνια από την εξαφάνιση και την πιθανολογούμενη συντριβή της πτήσης MH370 στον Ινδικό ωκεανό, όμως οι προσπάθειες εντοπισμού του αεροσκάφους συνεχίζονται αδιάκοπα με αρκετές «παράπλευρες» αποκαλύψεις.

Έτσι, τα συνεργεία έρευνας που χτενίζουν τον βυθό αχανών εκτάσεων του Ινδικού ωκεανού ανακοίνωσαν τον εντοπισμό δύο ναυαγιών στην ευρύτερη περιοχή, τα οποία χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα κι η μυστηριώδης εξαφάνιση των οποίων είχε προκαλέσει αίσθηση κι αρκετές φημολογίες.

0% Γκανιότα* & Αποκλειστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Πιο συγκεκριμένα, τα δύο ναυάγια εντοπίστηκαν με τη χρήση ειδικού υποβρύχιου σόναρ σε απόσταση περίπου 1.430 μιλίων από την δυτικότερή ακτή της Αυστραλίας και σε βάθος αρκετών χιλιάδων μέτρων.

Shipwrecks Found In Search For MH370 Found To Be 19th Century Coal Vessels

Όπως πιθανολογείται από τους ειδικούς, τα κουφάρια των δύο ναυαγίων (ένα με ξύλινο περίβλημα κι ένα με ατσάλινο) ανήκουν σε δύο εμπορικά σκάφη, που έκαναν το δρομολόγιο από τις Ινδίες προς την Ευρώπη, ενώ η διασταύρωση των υπαρχόντων ιστορικών στοιχείων κι αναφορών, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ξύλινο πλοίο ήταν το μπρίκι W.Gordon, ενώ για το έτερο σκάφος υπάρχουν 3 πιθανολογούμενα πλοία που χάθηκαν στην ευρύτερη περιοχή.

Όμως, ο εντοπισμός ενός περίεργου αντικειμένου στο κατάστρωμα του ξύλινου σκάφους, το οποίο χαρακτηρίστικε ως «σεντούκι» έδωσε νέα τροπή στις έρευνες, για να καταληχθεί λίγο καιρό αργότερα ότι επρόκειτο απλώς για την δεξαμενή νερού του σκάφους, που μετέφερε αρκετούς τόνους κάρβουνου προς την Ευρώπη.

Η ομάδα των Αμερικανών που δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα της έρευνας, διεξήγαγε έρευνες σε μια περιοχή 46.000 τετραγωνικών μιλίων μεταξύ των ακτών της Κίνας, της Μαλαισίας και της Αυστραλίας από τις αρχές του 2018, ενώ υπολόγισε το συνολικό βάρος των ναυαγίων στους 1.200 τόνους για κάθε ένα από αυτά.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό της πτήσης MH370 θα συνεχιστούν από άλλες αποστολές στην θαλάσσια περιοχή του Ινδικού ωκεανού, ενώ ο κατά καιρούς εντοπισμός τμημάτων της ατράκτου δίνει πνοή στις έρευνες που συνεχίζονται από τον Μάρτιο του 2014, με σκοπό να αποκαλυφθεί η αλληλουχία των γεγονότων που οδήγησαν στον θάνατο τους 239 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος της Malaysia Airlines.