Ρωσικό site προτρέπει τους χρήστες σε επιθέσεις και βασανισμούς εναντίον ομοφυλόφιλων

Gazzetta team
Ρωσικό site προτρέπει τους χρήστες σε επιθέσεις και βασανισμούς εναντίον ομοφυλόφιλων
Το διαδικτυακό κάλεσμα εναντίον των ομοφυλόφιλων αντρών στην Τσετσενία έχει αποτελέσει αφορμή για έξαρση των ομοφοβικών και ρατσιστικών επιθέσεων στην περιοχή.

Ένα νεότευκτο site από την Ρωσία έχει προκαλέσει ανησυχία και προβληματισμό,καθώς προτρέπει τους χρήστες και τους επισκέπτες του να προβούν σε εγκληματικές επιθέσεις εναντίον ομοφυλόφιλων ανδρών και γυναικών... για πλάκα.

Ο ιστότοπος με την ονομασία «Πριόνι», σύμφωνα με πληροφορίες έχει έδρα την περιοχή της Τσετσενίας στον Καύκασο, και καλεί τους πολίτες να επιτεθούν, να βιαιοπραγήσουν, ακόμα και να σκοτώσουν άτομα με διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις με συστηματικό τρόπο.

Σύμφωνα, με το ρωσικό παρατηρητήριο για ταδικαιώματα των γκέϊ, ήδη στην ευρύτερη περιοχή της Τσετσενίας έχουν αναφερθεί τουλάχιστον τρία περιστατικά επιθέσεων εναντίον ομοφυλόφιλων αντρών, ενώ υπάρχουν φόβοι για ένταση των επιθέσεων, οι οποίες δεν συναντούν καμία αντίδραση από τις αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία ακολουθεί μία εξαιρετικά αμφιλεγόμενη πολιτική εναντίον των γκέϊ, καθώς αρνείται να τους παραχωρήσει δικαιώματα και να τους προστατέψει από επιθέσεις μίσους ακροδεξιών και ρατσιστικών ομάδων.

Η εν λόγω ιστοσελίδα, μάλιστα, καλεί όσους προβούν στις επιθέσεις να τις καταγράψουν σε βίντεο και φωτογραφίες και να στείλουν το υλικό στους υπέυθυνους του site ώστε αυτό να δημοσιευθεί στα πλαίσια της ρατσιστικής καμπάνιας "Chechnya’s Comeback" που στρέφεται εναντίον των ομοφυλόφιλων αντρών της περιοχής.

Μέλη της LGTB κοινότητας της Ρωσίας απευθύνουν έκκληση στις αρχές για τον περιορισμό της δράσης αυτών των ομάδων, ενώ επισημαίνουν και τον ρόλο του ρωσικού κράτους στην έξαρση των επιθέσεων καιτου κοινωνικού αποκλεισμού.