Slogun:Κι αυτοί οι Τούρκοι όλα μας τα έχουν πάρει. Μέχρι και ξύλο στον αγωνιστικό χώρο παίζουν!

FOLLOW US

Slogun:Κι αυτοί οι Τούρκοι όλα μας τα έχουν πάρει. Μέχρι και ξύλο στον αγωνιστικό χώρο παίζουν!
BWIN stripe gif

Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν

Gazzetta team
Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν
Στους 31 έχουν φτάσει οι νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας σε κέντρο καταγραφής ψηφοφόρων της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν Καμπούλ και στους 54 οι τραυματίες, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας. Σύμφωνα με αξιωματούχο, ο καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος ακριβώς έξω από το κέντρο.
Η επίθεση έρχεται μετά από μερικές εβδομάδες σχετικής ηρεμίας στην Καμπούλ. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης, αλλά οι Ταλιμπάν έχουν αρνηθεί οποιαδήποτε συμμετοχή.

Ο υπουργός Εσωτερικών Νατζίμπ Ντανές δήλωσε ότι ένας βομβιστής πεζός προσέγγισε το κέντρο όπου γίνεται έκδοση ταυτοτήτων, μέρος της διαδικασίας καταγραφής ψηφοφόρων ενόψει τω βουλευτικών εκλογών.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τέσσερις σορούς που βρίσκονται σε έδαφος καθώς και κατεστραμμένα αυτοκίνητα.

Κέντρα καταγραφής ψηφοφόρων έχουν στηθεί σε όλο το Αγφανιστάν πριν από τις βουλευτικές εκλογές, η διαξαγωγή των οποίων έχει καθυστερήσει πολύ και των εκλογών δημοτικών συμβουλίων που είναι προγραμματισμένες για τον Οκτώβριο. Διάχυτη είναι η ανησυχία ότι θα αποτελέσουν στόχο των ισλαμιστών.

Η νέα έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή Νταστ Ε Μπάρτσι, της δυτικής Καμπούλ, όπου διαμένουν πολλά μέλη της σιιτικής μειονότητας Χαζάρα. Αυτή η μειονότητα αλλά και γενικότερα οι σιίτες στο Αφγανιστάν έχουν μπει στο στόχαστρο των εξτρεμιστών του Ισλαμικού Κράτους πολλές φορές.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη

Την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με το Πρακτορείο Ειδήσεων AMAQ των ισλαμιστών.

Προηγουμένως, οι Ταλιμπάν είχαν αρνηθεί οποιαδήποτε συμμετοχή.

Το AMAQ δεν ανέφερε περισσότερες λεπτομέρειες ή αποδείξεις για να στηρίξει τον ισχυρισμό του.


Πηγή: reader.gr