Δεκατετράχρονη έμεινε σε κώμα για δύο εβδομάδες μετά από τσίμπημα μέδουσας (pics)

Gazzetta team
Δεκατετράχρονη έμεινε σε κώμα για δύο εβδομάδες μετά από τσίμπημα μέδουσας (pics)
Ένα μόνο άγγιγμα από τα πλοκάμια του δηλητηριώδους θαλάσσιου πλάσματος παραλίγο να σταθεί μοιραίο γαι τη ζωή μίας ανήλικης κοπέλας από την Αυστραλία.

Σοβαρότατες επιπλοκές μετά από τσίμπημα μέδουσας παραλίγο να κοστίσουν την ζωή της 14χρονης Αυστραλέζας, η οποία παρέμεινε σε κωματώδη κατάσταση για περίπου δύο εβδομάδες μετά το περιστατικό.

Η έφηβη Χάνα Μίτσελ κολυμπούσε μαζί με τα ξαδέρφια της σε παραλία του Περθ στη νοτιοδυτική Αυστραλία όταν ένιωσε ένα ελαφρύ τσούξιμο. Αν και συνειδητοποίησε ότι προκλήθηκε από τσίμπημα μέδουσας, εντούτοις συνέχισε να απολαμβάνει το μπάνιο της καθώς τα τσιμπήματα από μέδουσες και τσούχτρες είναι αρκετά συνηθισμένα.

Όμως, οι φρικτοί πόνοι που αντιμετώπισε λίγη ώρα αργότερα, θορύβησαν τους γονείς της που την μετέφεραν εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί έκριναν ότι ήταν απαραίτητη η διακομιδή της σε εξειδικευμένο νοσοκομείο.

Καθώς, όμως, οι πόνοι γινόντουσαν ολοένα και πιο αφόρητοι, αποφασίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη των γονιών να υποβληθεί σε τεχνητό κώμα, επιλογή που αποδείχθηκε σωτήρια για τη ζωή της, καθώς το σώμα της άτυχης έφηβης μπορεί να κατέρρεε ανά πάσα στιγμή.

Μετά από περίπου δύο εβδομάδες, οι δείκτες της ανήλικης παρουσίασαν μεγάλη βελτίωση, γεγονός που οδήγησε στο «ξύπνημά» της και στην τελική ανάρρωση από την περιπέτεια που παραλίγο να της κοστίσει την ίδια της τη ζωή.