Καθηγητές πιάστηκαν στα «πράσα» να κοροϊδεύουν αυτιστικό μαθητή (pic & vid)

Gazzetta team
Καθηγητές πιάστηκαν στα «πράσα» να κοροϊδεύουν αυτιστικό μαθητή (pic & vid)
Η απαράδεκτη συμπεριφορά των δύο καθηγητών οδήγησε στην απομάκρυνσή τους από το σχολικό περιβάλλον.

Σοκαρισμένη είναι η σχολική και μαθητική κοινότητα στην πολιτεία της Λουιζιάνα των ΗΠΑ μετά την αποκάλυψη ότι δύο καθηγητές έκαναν επανειλημμένα προσβλητικά κι υποτιμητικά σχόλια για αυτιστικό μαθητή του σχολείου.

Πιο συγκεκριμένα, ο 12χρονος Camden Davis που πάσχει από αυτισμό δέχθηκε την παρενόχληση από μέρους των δύο καθηγητών κατά τη διάρκεια της παραμονής του στον χώρο του σχολείου, με τα σχόλια των δύο εκπαιδευτικών να προκαλούν οργή κι αποτροπιασμό.

Το περιστατικό αποκαλύφθηκε όταν η μητέρα του 12χρονου Camden διαπίστωσε μία αλλαγή στη συμπεριφορά του παιδιού όταν γύρισε από το σχολείο, καθώς εκδήλωσε επιθετικότητα κι απομονώθηκε στο δωμάτιό του.

Η μητέρα αποφάσισε την επόμενη ημέρα να τοποθετήσει μέσα στην σχολική του τσάντα μία συσκευή ηχογράφησης, η οποία οδήγησε και στην καταγραφή των υποτιμητικών εκφράσεων από τους δύο καθηγητές. Στο ηχητικό απόσπασμα ακούγονται να κοροϊδεύουν και να προσβάλουν τον ανήλικο μαθητή χωρίς κανένα ίχνος ντροπής με απαράδεκτα λόγια κι εμφανή περιπαικτική διάθεση απέναντι σε ένα απιδί που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα συμπεριφοράς και κοινωνικοποίησης.

Credit: ABC

Η διεύθυνση του σχολείου προέβη αμέσως στην απομάκρυνση των δύο εκπαιδευτικών από την εργασία τους, ενώ απολογήθηκε δημόσια για το περιστατικό αναφέροντας πως «κανείς δεν έχει το δικαίωμα να προσβάλει με τέτοιο τρόπο ένα μαθητή που χρειάζεται αυξημένη φροντίδα και προσοχή», ενώ η μητέρα του Camden ανέφερε ότι επιθυμεί την παραδειγματική τιμωρία εκείνων που φέρθηκαν με αυτόν τον απάνθρωπο τρόπο στο παιδί της.