Δεκατριάχρονος επιβίωσε για 12 ώρες μέσα στους υπονόμους του Λος Άντζελες (pics)

Gazzetta team
Δεκατριάχρονος επιβίωσε για 12 ώρες μέσα στους υπονόμους του Λος Άντζελες (pics)
Για περίπου 12 ώρες οι διασώστες προσπαθούσαν να εντοπίσουν τον 13χρονο στο τεράστιο δίκτυο των υπονόμων του Λος Άντζελες.

Tυχερός μέσα στην ατυχία του στάθηκε ένας 13χρονος από την Καλιφόρνια όταν βρέθηκε μέσα στους δαιδαλώδης και τοξικούς υπονόμους του Λος Άντζελες των εκατομμυρίων κατοίκων.

Ο νεαρός Τζέσε Ερντάντεζ βρέθηκε μέσα στους υπονόμους όταν ένα ξύλινο υπόβαθρο στο οποίο στεκόταν, υποχώρησε.

Αμέσως, οι φίλοι του ειδοποίησαν τις αρχές, οι οποίες ξεκίνησαν τις αγωνιώδεις προσπάθειες εντοπισμού του άτυχου νεαρού, καθώς οι πιθανότητες επιβίωσης στους υπερχειλισμένους και δηλητηριώδεις χειμάρρους των υπονόμων της αμερικανικής μεγαλούπολης είναι εξαιρετικά μικρές.

Οι διασώστες χρησιμοποιώντας συστήματα εντοπισμού κατάφεραν να βρουν το στίγμα του αγοριού μετά από 12 ολόκληρες ώρες, ενώ με τη βοήθεια ενός πλαστικού πυροσβεστικού σωλήνα, τον έφεραν στην επιφάνεια.

Ο ίδιος δήλωσε ότι ήταν οι εφιαλτικότερες ώρες της ζωής του, ενώ στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν περισσότεροι από 100 αστυνομικοί, πυροσβέστες αλλά κι απλοί εθελοντές.

Τα λύματα που καταλήγουν στους υπονόμους τους Λος Άντζελες «φημίζονται» για την τοξικότητά τους λόγω των αερίων που μεταφέρονται μέσω των υπονόμων, όπως το μεθάνιο και το θειούχο υδρογόνο, τα οποία αν τα εισπνεύσει κανείς μπορεί να οδηγηθεί μέχρι και στο θάνατο.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το συνολικό μήκος των υπονόμων της πόλης ξεπερνάει τα 100 χιλιόμετρα, γεγονός που αποδεικνύει πόσο τυχερός στάθηκε ο 13χρονος, καθώς θα μπορούσε να είχε μεταφερθεί σε μεγάλη απόσταση, καθιστώντας αδύνατο τον εντοπισμό του.