Επίθεση του τουρκικού ΥΠΕΞ στον Προκόπη Παυλόπουλο

Gazzetta team
Επίθεση του τουρκικού ΥΠΕΞ στον Προκόπη Παυλόπουλο
Κλιμακώνει την ένταση η Τουρκία με επίθεση κατά του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, τον οποίο καλεί να...σεβαστεί τη θέση του.

Συγκεκριμένα, το τουρκικό ΥΠΕΞ, δια του εκπροσώπου του Χαμί Ακσόι, αφήνει υπονοούμενα και πάλι για τα σύνορα, στο πνεύμα των κατά καιρούς δηλώσεων Ερντογάν για τα «σύνορα της καρδιάς μας».

Σε δήλωσή του ο κ. Χαμί Ακσόι ανέφερε: «Μπορεί να μην έχουμε την επικράτεια που θα έπρεπε να είχαμε ιστορικά. Αν η Ιστορία μας αναγκάσει, θα κάνουμε ό,τι έπραξαν οι πρόγονοί μας»

Καλούμε τον Πρόεδρο Παυλόπουλο να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και τα σύνορά μας και να μην προσφεύγει σε ρητορική που δεν συνάδει με τη θέση του και μπορεί να προκαλέσει περιττή ένταση».

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τρίτη 6 Μαρτίου, ο κ. Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του με τον νέο υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο είχε καλέσει την Τουρκία να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.

Νωρίτερα, το τουρκικό ΥΠΕΞ, με αφορμή το κάψιμο της τουρκικής σημαίας σε διαδήλωση της Χρυσής Αυγής, ζήτησε σύλληψη των δραστών.

«Απαιτούμε από τις ελληνικές αρχές τη σύλληψη των δραστών που διέπραξαν αυτή τη στυγερή πράξη σε βάρος της σημαίας μας και να τους φέρουν ενώπιον της Δικαιοσύνης το συντομότερο δυνατό», ανέφερε η ανακοίνωση.