Συνετρίβη ρωσικό αεροσκάφος: Νεκροί και οι 71 επιβάτες (pic & vids)

Gazzetta team
Συνετρίβη ρωσικό αεροσκάφος: Νεκροί και οι 71 επιβάτες (pic & vids)
Τραγωδία στη Ρωσία! Ένα αεροσκάφος συνετρίβη μόλις είχε απογειωθεί από τη Μόσχα. Οι 65 επιβάτες και τα 6 μέλη του πληρώματος έχασαν τη ζωή τους. Bρέθηκε το μαύρο κουτί.

Αεροσκάφος τύπου Αντόνοφ Αn-148 της αεροπορικής εταιρείας «Saratov Airlines» συνετρίβη, λίγη ώρα μετά την απογείωσή από την Μόσχα.

Δεν είναι σαφές προς το παρόν τι προκάλεσε τη συντριβή, η οποία συνέβη σε θερμοκρασίες γύρω στους-5 βαθμούς Κελσίου ενώ κατά περιόδους σημειώνονταν χιονοπτώσεις. Ερευνητές δήλωσαν πως ξεκίνησαν ποινική έρευνα για το ατύχημα και εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.

Τα πρώτα πλάνα από το σημείο του ατυχήματος

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως ο Ρώσος πρόεδρος ακύρωσε εξαιτίας του δυστυχήματος το ταξίδι του στο Σότσι, που είχε προγραμματιστεί για αύριο, όπου επρόκειτο να συναντηθεί με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς. Ο εκπρόσωπος είπε ότι η συνάντηση των δύο ηγετών θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί νωρίτερα από το αεροδρόμιο Domodedovo της ρωσικής πρωτεύουσας, ενώ μετέφερε 65 επιβάτες κι εξαμελές πλήρωμα.

Σύμφωνα με πηγές των ρωσικών αρχών όλοι οι επιβαίνοντες είναι νεκροί.

Το αεροσκάφος είχε προορισμό την πόλη Ορσκ κοντά στα σύνορα με το Καζακστάν, ενώ πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ως σημείο συντριβής το χωριό Αργκούνοβο, λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη Μόσχα.

«Το αεροσκάφος φέρεται να έχει συντριβεί κοντά στο χωριό Αργκούνοβο. Το πλήρωμα και οι επιβάτες δεν είχαν καμία ελπίδα επιβίωσης», δήλωσε χαρακτηριστικά πηγή των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Ο Πούτιν έδωσε εντολή να διερευνηθούν τα αίτια της συντριβής

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να συγκροτήσει μια ειδική επιτροπή για να διερευνήσει το αεροπορικό δυστύχημα της αεροπορικής εταιρίας Saratov Airlines.

Παράλληλα, υποχρέωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες να διεξάγουν τις απαραίτητες ενέργειες διερεύνησης κι αναζήτησης των αιτιών που προκάλεσαν την αεροπορική τραγωδία.

Ο πρόεδρος Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς, τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας.