Χιλιάδες πολίτες της Βενεζουέλας συνωστίζονται στα σύνορα με την Κολομβία για να διαφύγουν (vid)

Gazzetta team
Χιλιάδες πολίτες της Βενεζουέλας συνωστίζονται στα σύνορα με την Κολομβία για να διαφύγουν (vid)
Οι πολίτες της χώρας της Λατινικής Αμερικής προσπαθούν με κάθε υρόπο να διαφύγουν στην Κολομβία, πριν αποκλειστούν στην μαστιζόμενη από οικονομική κρίση και πολιτική αστάθεια, χώρα του Νικολάς Μαδούρο.

Χιλιάδες Βενεζουελάνοι συγκεντρώνονται στα συνοριακά περάσματα με τη γειτονική Κολομβία, σε μία προσπάθεια να δαφύγουν από την χώρα, καθώς η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση σε συνδυασμό με την πολιτική αστάθεια και τις συνεχείς συγκρούσεις, έχουν φτάσει εκατομμύρια πολίτες σε κατάσταση απελπισίας.

Οι εικόνες που τραβήχθηκαν από κάμερα ενσωματωμένη σε drone, απεικονίζουν με γλαφυρό και δραματικό τρόπο την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα της Λατινικής Αμερικής, καθώς χιλιάδες πολίτες προσπαθούν να περάσουν στη γειτονική Κολομβία, πριν εφαρμοστούν οι νέοι αυστηροί κανονισμοί της κυβέρνησης Μαδούρο σχετικά με την φυγή στο εξωτερικό.

Με τη σειρά τους, οι Κολομβιανές αρχές ενημέρωσαν τους πολίτες της Βενεζουέλας ότι δικαίωμα εισόδου στη χώρα θα έχουν μόνο όσοι διαθέτουν ειδική κάρτα για τα σύνορα ή διαβατήριο.