Στη Βρετανία δημιούργησαν Υπουργείο Μοναξιάς για όσους ζουν μόνοι (pics)

Gazzetta team
Στη Βρετανία δημιούργησαν Υπουργείο Μοναξιάς για όσους ζουν μόνοι (pics)
Οι περισσότεροι Βρετανοί, ηλικίας άνω των 75 ετών, ζουν μόνοι τους και περίπου 200.000 ηλικιωμένοι στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχουν συνομιλήσει με κάποιο φίλο ή συγγενή τους για τουλάχιστον έναν μήνα.

Η βρετανική κυβέρνηση διόρισε υπουργό Μοναξιάς για να συνεχίσει το έργο της βουλευτίνας των Εργατικών Τζο Κοξ που δολοφονήθηκε από ακροδεξιό εξτρεμιστή το 2016 και να αντιμετωπίσει την μοναξιά που βιώνουν περισσότεροι από ένας στους δέκα Βρετανούς.

Η υπουργός Αθλητισμού Τρέισι Κράουτς θα αναλάβει το νέο κυβερνητικό ρόλο, παράλληλα με τα καθήκοντα που ασκεί σήμερα και θα σχεδιάσει μια στρατηγική για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, που οι έρευνες δείχνουν ότι συνδέεται με την άνοια, την πρόωρη θνησιμότητα και την υπέρταση.

«Θα πρέπει να κάνουμε όλοι μας ό,τι μπορούμε για να φέρουμε, στην μνήμη της Τζο, ένα τέλος στην αποδοχή της μοναξιάς ως αναπόφευκτου φαινομένου», τόνισε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι με μια ανακοίνωσή της.

«Για πάρα πολλούς ανθρώπους η μοναξιά είναι η θλιβερή πραγματικότητα του σύγχρονου βίου», πρόσθεσε.

Οι περισσότεροι Βρετανοί, ηλικίας άνω των 75 ετών, ζουν μόνοι τους και περίπου 200.000 ηλικιωμένοι στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχουν συνομιλήσει με κάποιο φίλο ή συγγενή τους για τουλάχιστον έναν μήνα, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία

Οι περισσότεροι γιατροί στη Βρετανία δέχονται έναν έως πέντε ασθενείς την ημέρα, οι οποίοι τους επισκέπτονται κυρίως γιατί αισθάνονται μοναξιά, σύμφωνα με την Εκστρατεία για τον Τερματισμό της Μοναξιάς, ένα δίκτυο για την αντιμετώπιση της απειλής που θέτει στην υγεία των ηλικιωμένων η απομόνωση.

Η Επιτροπή για την Αντιμετώπιση της Μοναξιάς στη βρετανική κοινωνία που είχε ιδρύσει η 41χρονη Κοξ, λίγο πριν τη δολοφονία της, είχε ζητήσει τον ορισμό ενός υπουργού που θα αναλάβει την κυβερνητική δράση.

«Η Τζο θα χαιρόταν αφάνταστα», τόνισε ο άνδρας της, Μπρένταν Κοξ, με ανάρτησή του στο twitter.