Ρωσικά βομβαρδιστικά έκαναν δοκιμαστικές προσγειώσεις σε αυτοκινητόδρομο (pics & vid)

Gazzetta team
Ρωσικά βομβαρδιστικά έκαναν δοκιμαστικές προσγειώσεις σε αυτοκινητόδρομο (pics & vid)
Για πρώτη φορά στη στρατιωτική ιστορία της Ρωσίας, τα θηριώδη βομβαρδιστικά προδγειώθηκαν δοκιμαστικά σε αυτοκινητόδρομο της χώρας.

Στρατιωτικό καταδιωκτικό –βομβαρδιστικό αεροσκάφος τύπου SU-34 και δύο βαριά βομβαρδιστικά τύπου Su-30M2 κατά την διάρκεια τακτικών ασκήσεων της πολεμικής αεροπορίας και της αντιαεροπορικής άμυνας τη Νότιας στρατιωτικής περιφέρειας προσγειώθηκαν σε αυτοκινητόδρομο, δήλωσε στο πρακτορείο TASS ο διοικητής περιφέρειας Βαντίμ Αστάφιεφ.

«Η προσγείωση των τριών βομβαρδιστικών… έγινε κατά σειρά, αφού τα αεροσκάφη άγγιξαν την άσφαλτο και "έτρεξαν" πάνω σ' αυτή μερικές δεκάδες μέτρα, απογειώθηκαν και πάλι» δήλωσε ο Αστάφιεφ, διευκρινίζοντας ότι ο ελιγμός αυτός έγινε στον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στην περιοχή του Βόλγκογκραντ από την περιοχή του Ροστόφ.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων της Ρωσίας βαριά βομβαρδιστικά προσγειώθηκαν σε αυτοκινητόδρομο, ενώ παλαιότερα είχαν προσγειωθεί ελαφρά καταδιωκτικά και βομβαρδιστικά.

Οι πιλότοι προσγείωσαν τρεις φορές τα αεροσκάφη τους στον αυτοκινητόδρομο πλάτους 18 μέτρων, ενώ σ' ένα από τα αεροσκάφη επέβαινε ο διοικητής του στρατού Βίκτορ Σεβαστιάνοφ.

Πηγή: reader.gr