Ο Τραμπ απαγορεύει την έκδοση βιβλίου με τα «άπλυτα» του Λευκού Οίκου

Gazzetta team
Ο Τραμπ απαγορεύει την έκδοση βιβλίου με τα «άπλυτα» του Λευκού Οίκου
Το βιβλίο περιέχει πολλές εκρηκτικές δηλώσεις του πρώην συμβούλου του Τραμπ, μεταξύ των οποίων αποσπάσματα σχετικά με την εμπλοκή Ρώσων στην προεκλογική κούρσα για τις εκλογές του 2016.

Την κυκλοφορία του βιβλίου «Φωτιά και Οργή: Εντός του Λευκού Οίκου του Τραμπ», που έχει προκαλέσει αναταραχή στην προεδρική κατοικία θέλει να μπλοκάρει μέσω των δικηγόρων του ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ.

Με επιστολή τους απαιτούν από τον συγγραφέα Μάικλ Γουλφ και τον εκδότη του βιβλίου «να σταματήσουν αμέσως καθώς και να εγκαταλείψουν οποιαδήποτε περαιτέρω δημοσίευση, κυκλοφορία ή διάδοση του βιβλίου».

Το βιβλίο περιέχει πολλές εκρηκτικές δηλώσεις του πρώην συμβούλου του Τραμπ, Στιβ Μπάνον. Μια από τις επίμαχες δηλώσεις του Μπάνον αναφέρει ότι η συνάντηση μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και της ομάδας των Ρώσων αποτελούσε προδοσία.

Η συγκεκριμένη συνάντηση διερευνάται από τον Ειδικό Σύμβουλο Ρόμπερτ Μούλερ, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για την πιθανή συμπαιγνία μεταξύ των αξιωματούχων της εκστρατείας του Τραμπ και της Ρωσίας.

Ο Τραμπ απαντώντας νωρίτερα στην κυκλοφορία των αποσπασμάτων του βιβλίου τόνισε ότι ο Μπάνον έχασε το μυαλό του αφού έχασε τη θέση του στον Λευκό Οίκο.