Κατασχέθηκαν 500 κιλά κοκαΐνης με προορισμό την Γαλλία (pics & vid)

Gazzetta team
Κατασχέθηκαν 500 κιλά κοκαΐνης με προορισμό την Γαλλία (pics & vid)
Πλήγμα στα καρτέλ ναρκωτικών στο Περού κατάφεραν οι Αρχές με την κατάσχεση 500 κιλών κοκαΐνης που θα μεταφερόταν στη Γαλλία.

«Κατασχέσαμε 500 κιλά κοκαΐνη που προορίζονταν για τη Γαλλία», δήλωσε στον Τύπο ο επικεφαλής της διεύθυνσης δίωξης ναρκωτικών της αστυνομίας του Περού, ο στρατηγός Έκτορ Λοαΐσα. Ο ανώτατος αξιωματικός διευκρίνισε ότι η αξία πώλησης των ναρκωτικών αυτών στη Γαλλία θα ανερχόταν σε 17 εκατομμύρια δολάρια (14,35 εκατ. ευρώ).

Ένας Περουβιανός κι ένας Κολομβιανός συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που διεξήχθη στη συνοικία Σαν Μαρτίν Πόρες στη Λίμα. Οι συλληφθέντες σκόπευαν να βγάλουν από τη χώρα τα ναρκωτικά πιθανόν «με εμπορευματοκιβώτια» που θα μεταφέρονταν με πλοίο, ανέφερε ο στρατηγός.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα που ανέλαβε την υπόθεση, Χόρχε Τσάβες, η κοκαΐνη είχε παρασκευαστεί στην κοιλάδα των ποταμών Απουρίμακ, Ένε και Μαντάρο, όπου παράγεται η μεγαλύτερη ποσότητα φύλλων κόκας -της πρώτης ύλης για το ναρκωτικό- στο Περού.

Σε αυτή την περιοχή που εντοπίζεται στο κέντρο του Περού, συνεχίζουν να δρουν οι λιγοστοί αντάρτες του Φωτεινού Μονοπατιού που απομένουν, οι οποίοι κατά τις αρχές συνεργάζονται με διακινητές ναρκωτικών.

Το Περού είναι ένα από τα κράτη με τη μεγαλύτερη παραγωγή κοκαΐνης στον κόσμο: στη χώρα παρασκευάζονται 280 ως 320 τόνοι του συγκεκριμένου ναρκωτικού κάθε χρόνο!