Ο πλούτος των Ευρωπαίων σε ένα γράφημα κι η θέση έκπληξη της Ελλάδας (pic)

Gazzetta team
Ο πλούτος των Ευρωπαίων σε ένα γράφημα κι η θέση έκπληξη της Ελλάδας (pic)
Στα στοιχεία που παρατίθενται σύμφωνα με την έρευνα της τράπεζας συνυπολογίζονται οι τραπεζικές καταθέσεις κι η κατοχή ακινήτων, όχι όμως κι η αγοραστική ικανότητα των πολιτών.

Στη δημοσίευση μερικών πολύ ενδιαφέροντων στοιχείων προχώρησε η ελβετική επενδυτική τράπεζα Credit Suisse, τα οποία αφορούν στον κατά κεφαλήν πλούτο των κατοίκων των Ευρωπαϊκών χωρών.

Να σημειωθεί πάντως πως τα στοιχεία αφορούν μόνο τα οικονομικά δεδομένα, χωρίς να υπολογίζονται τα κριτήρια κι οι συνθήκες διαβίωσης αλλά κι η δυνατότητα αποταμίευσης, δεδομένα που δίνουν πιο «πραγματικά» στοιχεία, αναφορικά με τις πραγματικές οικονομικές συνθήκες σε μία χώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, λοιπόν, την πρώτη θέση καταλαμβάνουν οι πολίτες της Ισλανδίας με περιουσία 445.000 δολαρίων, ακολουθούμενοι από τους Ελβετούς (229.000 δολάρια/ κάτοικο) και τους κατοίκους του Λουξεμβούργου (168.000 δολάρια/ κάτοικο).

Οι Έλληνες εμφανίζονται στη μέση της σχετικής κατάταξης με 55.000 δολάρια ανά κάτοικο, ξεπερνώντας χώρες όπως η Γερμανία κι η Σουηδία.

Ουραγοί της ηπείρου είναι οι κάτοικοι των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανιών, με τους Ουκρανούς, τους Ρώσους και τους Σέρβους να βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις.

Τέλος, εκτός Ευρώπης τα νούμερα τραβούν την κατηφόρα καθώς στην Ινδία οι κάτοικοι έχουν λιγότερα από 1,300 δολάρια ο καθένας, 5.400 στην Βραζιλία και 6.400 στη Κίνα.

Στον αντίποδα εμφανίζονται μόνο οι Ιάπωνες με 124.000 δολάρια ο καθένας.

Πηγή: jakubmarian.com