Συγκλονιστικά βίντεο από την Καλιφόρνια που φλέγεται (vids)

Gazzetta team
Συγκλονιστικά βίντεο από την Καλιφόρνια που φλέγεται (vids)
Η κατάσταση στην Καλιφόρνια με τις φωτιές είναι δραματική. Ηδη πολλά σπίτια έχουν καεί και οι κάτοικοι διαφόρων περιοχών εγκαταλείπουν εσπευμένα τα σπίτια τους για να σωθούν...

Πράγματι, οι πυροσβέστες που τρέχουν πανικόβλητοι τονίζουν, πως λόγω των ισχυρών ανέμων που όμοιούς τους δεν έχουν βιώσει, έχουν δημιουργήσει μια τρομακτική κατάσταση

Το μέτωπο ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης και σχεδόν αμέσως η πύρηνη λαίλαπα έφτασε τον αυτοκινητόδρομο. Είναι ο αυτοκινητόδρομος που διασχίζει τα βουνά της Σάντα Μόνικα, εκεί που είναι χτισμένες επαύλεις πλούσιων Αμερικανών, κάποιες από τις οποίες παραδόθηκαν στις φλόγες.

Το επίπεδο συναγερμού έχει ξεπεράσει το «κόκκινο» και χαρακτηρίζεται «μοβ», κάτι που σημαίνει πως οι φωτιές καίνε ανεξέλεγκτες. Η φωτιά λέγεται πως οφείλεται στην παρατεταμένη ξηρασία, αφού εκεί έχει να βρέξει περισσότερο από μισό χρόνο και με τους ανέμους δημιουργήθηκε το κακό.

Για την ώρα έχουν καεί περισσότερα από 200 σπίτια, ενώ 20.000 κάτοικοι τα έχουν εγκαταλείψει για να γλιτώσουν από τις συνέπειες της φωτιάς. Να σημειωθεί πως πριν από δύο μήνες οι φωτιές σε άλλη περιοχή της Καλιφόρνια στοίχισαν τη ζωή σε 44 ανθρώπους.