Καταγγελίες Ελλήνων για επιλεκτική κατάργηση της Σένγκεν στην Γερμανία

Gazzetta team
Καταγγελίες Ελλήνων για επιλεκτική κατάργηση της Σένγκεν στην Γερμανία
Προβληματισμό προκαλούν οι εξονυχιστικοί έλεγχοι στους οποίους υποβάλλονται από τις 12 Νοεμβρίου οι ταξιδιώτες από την Ελλάδα στα αεροδρόμια της Γερμανίας.

Οι ουρές της ταλαιπωρίας αυξάνονται και οι ταξιδιώτες καταγγέλλουν ότι ουσιαστικά η Ελλάδα τοποθετείται εκτός της ζώνης Σένγκεν.

Μάλιστα για το θέμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση εμπειρογνωμόνων από την Ελλάδα, τη Γερμανία και την Κομισιόν, προκειμένου να βρεθεί λύση στην ιδιότυπη «καραντίνα» στην οποία έχουν μπει οι Έλληνες ταξιδιώτες.

Για το θέμα κατέθεσε ερώτηση ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος με την οποία ερωτά, μεταξύ άλλων την Κομισιόν αν θεωρεί τεκμηριωμένο το αίτημα της Γερμανίας για επαναφορά των συνοριακών ελέγχων στα αεροδρόμια μόνο για τις πτήσεις από την Ελλάδα.

Ο κ. Κύρκος ρωτά επίσης την Κομισιόν αν έχει διαπιστωθεί τρωτότητα στα εξωτερικά σύνορα της Ελλάδας που μπορεί να θέσει εν κινδύνω τη συνολική λειτουργία του χώρου Σένγκεν.

Το χρονικό

Επιβάτες πτήσεων από την Ελλάδα στη Γερμανία υφίστανται τις τελευταίες ημέρες μια άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία, καθώς στέκονται σε ατελείωτες ουρές για αν ελεγχθούν τα στοιχεία τους.

Πηγές από το Βερολίνο επιβεβαίωσαν ότι οι έλεγχοι γίνονται στοχευμένα, αλλά υποστήριξαν ότι οι έλεγχοι δεν δημιουργούν πρόβλημα στην ελεύθερη μετακίνηση των επιβατών.

Η εντατικοποίηση των ελέγχων θα ισχύει μέχρι και – τουλάχιστον – τις 11 Μαΐου του 2018 και μεταξύ άλλων το σχέδιο προβλέπει ότι οι πτήσεις από Ελλάδα θα προσγειώνονται σε ειδικό χώρο στάθμευσης στα γερμανικά αεροδρόμια.

Πηγή: reader.gr