Στα «σκαριά» η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο (pics)

Gazzetta team
Στα «σκαριά» η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο (pics)
Ηχηρές παρουσίες του Αραβικού Κόσμου έδωσαν το παρόν στην 2η Ευρωαραβική Σύνοδο, η οποία διοργανώθηκε την προηγούμενη Πέμπτη και Παρασκευή στην Αθήνα.

Μιλώντας για επενδύσεις τα κυβερνητικά στελέχη της Σαουδικής Αραβίας και επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στην νέα πόλη που χτίζεται από το μηδέν στην περιοχή η οποία θα κοστίσει 10 δισ. δολάρια.

Σημειώνοντας ότι για περισσότερα από 50 χρόνια η Σαουδική Αραβία στηριζόταν στο πετρέλαιο, μια αγορά που γνωρίζει τη δική της κρίση τον τελευταίο καιρό, τόνισαν ότι η χώρα προσπαθεί να διαφοροποιηθεί και να στηρίξει τις δυνάμεις της και σε άλλες αγορές δημιουργώντας παράλληλα και νέες θέσεις εργασίας.

Με αφορμή αυτό, η κυβέρνηση εργάζεται για να μετατρέψει χιλιάδες τετραγωνικά μίλια σε νέες πόλεις, με μια από τις υπό κατασκευή πόλεις της να είναι το King Abdullah Financial, βόρεια του Ριάντ.

Την νέα πόλη σχεδιάζει η αρχιτεκτονική εταιρεία Henning Larsen, και τα σχέδια περιλαμβάνουν περισσότερους από 60 ουρανοξύστες, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν ως κατοικίες ή εμπορικά καταστήματα, ενώ θα δημιουργηθούν εκ θεμελίων σχολεία, γκαράζ, ιατρικές κλινικές κυβερνητικά κτήρια και τρία πολυτελή ξενοδοχεία.

Με βάση την προγραμματισμένη δυναμική της πόλης, θα μπορεί να φιλοξενήσει 50.000 κατοίκους όταν ολοκληρωθεί.

Σε μια από τις πλατείες θα υπάρχει και ένα τζαμί. Για να αντιμετωπίσει τη ζέστη της ερήμου, τα σχέδια περιλαμβάνουν ένα δίκτυο υπερυψωμένων γεφυρών οι οποίες θα ψύχονται από ειδικά συστήματα και θα συνδέουν 30 κτήρια στην περιοχή.

Μέρος της πόλης θα περιλαμβάνει κι ένα τρένο σύμφωνα με τους αρχιτέκτονες.

Η κατασκευή της νέας πόλης ξεκίνησε το 2006 και μέχρι στιγμής είναι έτοιμο πάνω από το 70% αυτής. Ωστόσο η κυβέρνηση δεν έχει ακριβές χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωσή της. Το πρότζεκτ υπολογίζεται να κοστίσει περί τα 10 δισ. δολάρια με τα 8 δισ. να έχουν ήδη ξοδευτεί.

Η πόλη Kafd θα γίνει ο νέος επιχειρηματικός κόμβος με στόχο να φιλοξενήσει οικονομικά και δικηγορικά γραφεία, τράπεζες, το χρηματιστήριο και την αρχή της κεφαλαιαγοράς (η οποία σήμερα έχει την έδρα της στο Ριάντ).

Παρότι η ολοκλήρωση της πόλης αργεί η κυβέρνηση σχεδιάζει να ανοίξει τα πρώτα 15 κτήρια γραφείων, σπιτιών και εμπορικών κέντρων στο τέλος του χρόνου.

Νέα πόλη 10 δισ. δολαρίων στην έρημο χτίζει η Σαουδική Αραβία (pics) - Gallery

Νέα πόλη 10 δισ. δολαρίων στην έρημο χτίζει η Σαουδική Αραβία (pics) - Gallery 2

Νέα πόλη 10 δισ. δολαρίων στην έρημο χτίζει η Σαουδική Αραβία (pics) - Gallery 3

Νέα πόλη 10 δισ. δολαρίων στην έρημο χτίζει η Σαουδική Αραβία (pics) - Gallery 4

Νέα πόλη 10 δισ. δολαρίων στην έρημο χτίζει η Σαουδική Αραβία (pics) - Gallery 5

Νέα πόλη 10 δισ. δολαρίων στην έρημο χτίζει η Σαουδική Αραβία (pics) - Gallery 6

Νέα πόλη 10 δισ. δολαρίων στην έρημο χτίζει η Σαουδική Αραβία (pics) - Gallery 7

Νέα πόλη 10 δισ. δολαρίων στην έρημο χτίζει η Σαουδική Αραβία (pics) - Gallery 8

Νέα πόλη 10 δισ. δολαρίων στην έρημο χτίζει η Σαουδική Αραβία (pics) - Gallery 9


Πηγή: insider.gr