Η Αυστραλία «υποδέχεται» δια νόμου τους γάμους ομοφυλόφιλων ζευγαριών (vids)

Gazzetta team
Η Αυστραλία «υποδέχεται» δια νόμου τους γάμους ομοφυλόφιλων ζευγαριών (vids)
Το αποτέλεσμα της σχετικής ψηφοφορίας ήταν συντριπτικά υπέρ της κυβερνητικής πρότασης, καθώς το 61,6% των Αυστραλών αποδέχθηκε την τέλεση γάμων μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Ιστορική μέρα για την ομοφυλοφιλική κοινότητα της Αυστραλίας αλλά και του υπόλοιπου κόσμου, καθώς θεσμοθετήθηκε κι επίσημα ο γάμος ομοφυλόφιλων ζευγαριών.

Χιλιάδες Αυστραλοί, ομοφυλόφιλοι και μη, συγκεντρώθηκαν σε κεντρικά σημεία των μεγάλων πόλεων της χώρας, όπως στη Μελβούρνη, το Σίδνεϋ, την Καμπέρα και το Περθ, για να γιορτάσουν μαζί τη μεγάλη νίκη του κινήματος για τα ίσα δικαιώματα ανεξαρτήτου σεξουαλικής προτίμησης.

Η ψηφοφορία, αν και δεν ήταν υποχρεωτική για τους κατοίκους, συγκέντρωσε σχεδόν 12 εκατομμύρια ψηφοφόρους, με τα ποσοστά υπέρ της νομιμοποίησης των ομοφυλόφιλων γάμων να αγγίζουν το 62%.

Πλέον, η μοναδική εκκρεμότητα για την πλήρη νομοθετική ρύθμιση του θέματος παραμένει η ψήφιση του σχετικού νόμου από την Αυστραλιανή Γερουσία, κάτι που αναμένεται να συμβεί πριν από την έλευση του νέου χρόνου, σύμφωνα με σχετικές διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού Malcolm Taurnbull.