Οι «ήρωες» του Τέξας που σταμάτησαν το μακελειό κι εξουδετέρωσαν τον δράστη (vid)

Gazzetta team
Οι «ήρωες» του Τέξας που σταμάτησαν το μακελειό κι εξουδετέρωσαν τον δράστη (vid)
Δύο άντρες είναι οι αφανείς ήρωες στο περιστατικό που συγκλονίζει ακόμα την πολιτεία του Τέξας, καθώς καταταδίωξαν και κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον ένοπλο, που προηγουμένως είχε ανοίξει πυρ σε μία εκκλησία βαπτιστών, σκοτώνοντας 26 ανθρώπους.

Σχεδόν τυχαία ο 55χρονος Στίβεν Γουίλφορντ έγινε ο ήρωας που σταμάτησε το μακελάρη του Τέξας, ο οποίος εκτέλεσε 26 άτομα μέσα σε εκκλησία.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν με τοπικό διευθυντή δημόσιας ασφάλειας του Τέξας, ο Στίβεν Γουίλφορντ όταν είδε τον 26χρονο «πήρε την καραμπίνα του και πυροβόλησε».

Μάλιστα, ακόμη ένας κάτοικος της περιοχής, ο Τζόνι Λάνγκεντορφ έσπευσε να βοηθήσει στην καταδίωξη.

«Οι δύο τους ανέβηκαν στο αγροτικό και κυνήγησαν τον άρρωστο μέχρι να τον φτάσουν οι αστυνομικοί», έγραψε η κοπέλα του Λάνγκεντορφ, Σάμερ Καντέλ στο Facebook.

Πάντως ακόμα δεν είναι γνωστό αν ο δράστης αυτοκτόνησε ή τον σκότωσαν οι σφαίρες των διωκτών του.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Κυριακής 5 Νοεμβρίου, ο 26χρονος Ντέβιν Πάτρικ Κέλεϊ άνοιξε πυρ και σκότωσε 26 ανθρώπους κατά τη διάρκεια της λειτουργίας σε εκκλησία.

Από παλαιούς συμμαθητές και γνωστούς του ο Κέλεϊ περιγράφεται ως «ανατριχιαστικός, τρελός» και «περίεργος».

Ο Κέλεϊ εμφανίστηκε το πρωί της Κυριακής (ώρα ΗΠΑ) φορώντας μαύρα ρούχα και αλεξίσφαιρο γιλέκο κρατώντας στα χέρια του ένα ημιαυτόματο όπλο AR-15, φωτογραφία του οποίου είχε αναρτήσει πριν από μερικές ημέρες στο Facebook με τη λεζάντα «είναι μια κακιά σκύλα».
Σύμφωνα με τα όσα έγιννα γνωστά, ο Κέλεϊ εργαζόταν ως σεκιούριτι σε θαλάσσιο πάρκο κοντά στην εκκλησία με την οποία είχε επαφές μέσω συγγενικών του προσώπων.

«Είχε ένα ή δύο παιδιά, ήταν μάλλον κανονικός αλλά ήταν ήσυχος και τέλος φαινόταν λίγο καταθλιπτικός» περιγράφει ο Πάτρικ Μπόις, ένας από τους παλαιούς συμμαθητές του 26χρονου μακελάρη. «Ήταν ο πρώτος άθεος που είχα γνωρίσει» πρόσθεσε.
«Έλεγε πάντα ότι όσοι πιστεύουν στο Θεό ήταν ανόητοι και προσπαθούσε να προωθήσει την αθεΐα» έγραψε στο Facebook μια άλλη συμμαθήτριά του, η Νίνα Ρόζε Νάβα.

«Ήταν περίεργος αλλά ποτέ τόσο περίεργος. Πάντα ανέβαζε πράγματα για την αθεΐα και μετά έβαζε φωτογραφίες του εαυτού του με το παιδί του» σχολίασε ένας τρίτος συμμαθητής του Κέλεϊ.

«Ήταν σαν να μην του άρεσε το Τέξας. Πάντα με ανατρίχιαζε αλλά ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα έφτανε σε αυτό το σημείο» πρόσθεσε η ίδια.

Ο Ντέβιν Πάτρικ Κέλεϊ είχε υπηρετήσει στην Πολεμική Αεροπορία από το 2010 έως το 2014 και απετάχθη επειδή επιτέθηκε στη σύντροφο και το παιδί του. Μάλιστα, είχε εκτίσει και ποινή κάθειρξης 12 μηνών σε στρατιωτική φυλακή. Στο παρελθόν ο 26χρονος έκανε κηρύγματα της Αγίας Γραφής.

Ο 26χρονος ζούσε στην πόλη Νιου Μπράουνφελς σε απόσταση περίπου 56χλμ. από το Sutherland Springs.

Σύμφωνα με έναν αυτήκοο μάρτυρα που δούλευε σε βενζινάδικο στο Sutherland Springs, άκουσε 20 πυροβολισμούς.

Ένας ακόμη μάρτυρας δήλωσε ότι ένας άνδρας μπήκε στην εκκλησία περίπου στις 11.30 το πρωί (τοπική ώρα) και άνοιξε πυρ αδιακρίτως. Προηγουμένως είχε αρχίσει να πυροβολεί και έξω από την εκκλησία.

Από τα 26 θύματα, τα 23 βρέθηκαν νεκρά μέσα στην εκκλησία, άλλα δύο έξω από το κτήριο, ενώ ένας ακόμη άνθρωπος εξέπνευσε ενώ είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Στους τραυματίες περιλαμβάνεται ένα παιδί δύο ετών, αλλά και τέσσερα παιδιά από την ίδια οικογένεια. Ένας πεντάχρονος που πυροβολήθηκε τέσσερις φορές και είναι σε κρίσιμη κατάσταση, δύο κορίτσια 5 και 7 ετών, καθώς και ένας 8χρονος.

Πηγή: reader.gr