Λονδίνο: Πυροσβέστης έκλεβε τα καμμένα σπίτια στον «Πύργο της Κολάσως» (pics)

Gazzetta team
Λονδίνο: Πυροσβέστης έκλεβε τα καμμένα σπίτια στον «Πύργο της Κολάσως» (pics)
Μερικές αδιανόητες καταγγελίες βγήκαν στη δημοσιότητα σχετικά με κρούσματα κλοπών στον πύργο Grenfell, που είχε γίνει παρανάλωμα του πυρός πριν μερικούς μήνες, κοστίζοντας τη ζωή σε δεκάδες ενοίκους.

Η λονδρέζικη αστυνομία αφού έλαβε και διερεύνησε μία σειρά από καταγγελίες για κλοπές σε διαμερίσματα που είχαν εγκαταλειφθεί από τους ενοίκους τους, καθώς εκείνοι τα εγκατέλειπαν έντρομοι και περικυκλωμένοι από τις φλόγες έστρεψε τις έρευνες της στους άντρες των αστυνομικών και πυροσβεστικών δυνάμεων που βρίσκονταν καθημερινά στον «Πύργο της Κολάσεως», αναζητώντας επιζώντες και θύματα.

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, διαπιστώθηκε ότι ένας 50χρονος άντρας των πυροσβεστικών δυνάμεων που συμμετείχε στις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς αλλά κι εντοπισμού παγιδευμένων ενοίκων κατηγορήθηκε ότι έκλεβε ότι έβρισκε από τα εγκαταλελειμμένα διαμερίσματα.

Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψή του το περασμένο Σάββατο με τον ίδιο να αρνείται προς το παρόν όλες τις κατηγορίες, ενώ λίγο αργότερα αφέθηκε ελέυθερος μέχρι νεωτέρας.

Τέλος, υπενθυμίζεται πως στο τραγικό περιστατικό έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 80 άνθρωποι, ενώ ακόμη και σήμερα 4 μήνες μετά, εξακολουθούν να υπάρχουν δεκάδες αγνοούμενοι ένοικοι.