Ο Τσίπρας έμαθε τι σημαίνει #kolotumba την Ισπανία (pic)

Gazzetta team
Ο Τσίπρας έμαθε τι σημαίνει #kolotumba την Ισπανία (pic)
H στροφή 180 μοιρών του Κάρλες Πουτζεμόντ έμαθε στους Ισπανούς την ελληνική λέξη κωλοτούμπα χάρη στην στάση που κράτησε ο Αλέξης Τσίπρας στο δημοψήφισμα του 2015.

Διεθνής όρος είναι πλέον η λέξη κωλοτούμπα, η οποία καθιερώθηκε στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας χάρη στην στροφή 180 μοιρών που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στο δημοψήφισμα του 2015.

Τότε που η πλειοψηφία των Ελλήνων τάχθηκε με το «Όχι», αλλά Πρωθυπουργός της χώρας το αγνόησε, κάνοντας πράξη το «Ναι» της μειοψηφίας.

Η στάση του αυτή λοιπόν αποτέλεσε μία πρώτης τάξεως αφορμή για την El Pais, προκειμένου να την παρομοιάσει με αυτή του Κάρλος Πουτζεμόντ στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.

Σε ρεπορτάζ για την στάση των Βρυξελλών απέναντι στις εξελίξεις στην Ισπανία, η τρίτη παράγραφος του κειμένου αφιερώνεται εξ ολοκλήρου στην λέξη kolotumba.

Εκεί λοιπόν, ο δημοσιογράφος Κλαούντι Πέρεθ γράφει μεταξύ άλλων: «Κωλοτούμπα είναι μία ελληνική έκφραση που σημαίνει στροφή 180 μοιρών. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός την έκανε διάσημη όταν διοργάνωσε δημοψήφισμα για να σώσει την χώρα του, αλλά τελικά κατέληξε να κάνει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που του ζήτησε ο κόσμος».

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, μόλις έγινε γνωστό το κείμενο αυτό, το Twitter πήρε... φωτιά...