Tέλος η χρηματοδότηση από την Ε.Ε. για ακροδεξιά κόμματα κι οργανισμούς

Gazzetta team
Tέλος η χρηματοδότηση από την Ε.Ε. για ακροδεξιά κόμματα κι οργανισμούς
Η Ευρωπαϊκή Ένωση σταματά την χρηματοδότηση έξι ακροδεξιών κομμάτων κι οργανισμών αρχής γενομέμης από το 2018, ενώ μεταξύ των κομμάτων που χάνουν την κοινοτική επιχορήγηση είναι το γερμανικό NPD και η Χρυσή Αυγή.

Άσχημα τα νέα για μία σειρά από ακροδεξία κόμματα και πολιτικούς σχηματισμούς, καθώς από το νέο έτος παρελθόν θα αποτελέσει η κοινοτική χρηματόδοτηση προς αυτά, ύστερα από πρόσφατη απόφαση της Αρχής για τα Ευρωπαϊκά Κόμματα και τους Οργανισμούς.

Οι έξι ακροδεξιοί πολιτικοί σχηματισμοί που θα χάσουν την χρηματοδότηση δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για να λάβουν την επιχορήγηση, ενώ μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται και η Συμμαχία για Ειρήνη κι Ελευθερία (APF), μία ακροδεξιά εθνικιστική οργάνωση, μέλη της οποίας είναι η Χρυσή Αυγή, το γερμανικό NPD, η ιταλική Forza Nuova κι άλλες ακροδεξιές οργανώσεις από το Βέλγιο, την Ισπανία, τη Δανία, τη Τσεχία, τη Σλοβακία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο παραπάνω σχηματισμός, σύμφωνα με στοιχεία της Αρχής, έλαβε ως επιχορήγηση για το 2017 περισσότερα από 660.000 ευρώ από τον κοινοτικό προϋπολογισμό, ενώ έχει τη στήριξη 4 ευρωβουλευτών.

Η εν λόγω εποπτική Αρχή ιδρύθηκε πέρυσι τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να ελέγχει τα κόμματα και τους οργανισμούς που λαμβάνουν ευρωπαϊκή επιδότηση.