Δίκη Γουάινστιν: Ηθοποιός της σειράς ''The Sopranos'' περιγράφει τις σοκαριστικές λεπτομέρειες του βιασμού της (vid)

Gazzetta team
Δίκη Γουάινστιν: Ηθοποιός της σειράς ''The Sopranos'' περιγράφει τις σοκαριστικές λεπτομέρειες του βιασμού της (vid)
Η Αναμπέλα Σιόρα κατέθεσε στο δικαστήριο ότι μετά τον βιασμό άρχισε να πίνει και να αυτοτραυματίζεται.

H ηθοποιός της σειράς ''The Sopranos'', Αναμπέλα Σιόρα, περιέγραψε στο δικαστήριο τις σοκαριστικές λεπτομέρειες του βιασμού της από τον Χάρβεϊ Γουάινστιν.

Στην πεντάωρη κατάθεση της στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης, την Πέμπτη, η Αμερικανίδα ηθοποιός περιέγραψε τον τρόπο με την οποία τη βίασε ο γνωστός παραγωγός του Χόλιγουντ μέσα στο διαμέρισμά της, το 1993.

Φορτισμένη συναισθηματικά, η 59χρονη ηθοποιός ανέφερε στην κατάθεσή της ότι είχαν βγει μαζί για δείπνο εργασίας και εκείνος προσφέρθηκε να τη συνοδεύσει στο σπίτι της στο Μανχάταν. Ενώ την είχε αφήσει έξω από το σπίτι, η Σιόρα μετά από λίγα λεπτά άκουσε χτυπήματα στην πόρτα. Όταν πήγε να ανοίξει, ο παραγωγός μπήκε με τη βία στο σπίτι και την εξανάγκασε σε σεξουαλική συνεύρεση.

«Έσπρωξε την πόρτα δυνατά και μπήκε στο σπίτι. Δεν ήξερα γιατί είχε έρθει. Με άρπαξε και με πήγε στην κρεβατοκάμαρα, με έριξε στο κρεβάτι και έπεσε πάνω μου. Προσπαθούσα να του ξεφύγω χτυπώντας τον με μπουνιές και κλωτσιές, αλλά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Με βίασε, κρατώντας τα χέρια μου πάνω από το κεφάλι μου. Στη συνέχεια με ανάγκασε να του κάνω στοματικό σεξ λέγοντάς μου: "Αυτό είναι για σένα". Όταν τελείωσε, γύρισε και μου είπε πως πέρασε υπέροχα. Ήταν αηδιαστικό. Έτρεμα ολόκληρη. Ήταν σαν να είχα πάθει κάποιου είδους κρίση. Το μόνο που θυμάμαι μετά είναι ότι ξύπνησα με το φόρεμά μου το πρωί. Δεν θυμάμαι αν λιποθύμησα. Έχω ένα κενό. Όταν συναντηθήκαμε ξανά, γύρισε και μου είπε απειλητικά πως ό,τι έγινε, θα μείνει μεταξύ μας», ανέφερε η Σιόρα με δάκρυα στα μάτια.

Η Σιόρα, επίσης, κατέθεσε ότι ο 67χρονος κατηγορούμενος συνέχισε να την παρενοχλεί: «Το 1997 στο Φεστιβάλ των Κανών εμφανίστηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου κρατώντας ένα μπουκάλι baby oil και μια βιντεοκασέτα», όμως εκείνη κατάφερε να τον αποφύγει.

Όταν η Σιόρα ρωτήθηκε γιατί δεν τον κατήγγειλε τότε στην αστυνομία, η ηθοποιός εξήγησε ότι βρισκόταν σε σύγχυση και πως δεν κατάλαβε τι της συνέβη. «Ήταν κάποιος που γνώριζα. Αισθάνθηκα εκείνη τη στιγμή ότι ο βιασμός ήταν κάτι πολύ μακρινό σε ένα μέρος σκοτεινό που γίνεται από κάποιον ξένο».

Η ηθοποιός αποκάλυψε ότι ο βιασμός της προκάλεσε σοβαρά ψυχικά τραύματα και μάλιστα προσπάθησε να βλάψει τον εαυτό της: «Άρχισα να πίνω, να κόβω τον εαυτό μου και να πασαλείβω τους τοίχους με το αίμα μου», ανέφερε.

Σημειώνεται ότι ο Χάρβεϊ Γουάινστιν αρνείται όλες τις κατηγορίες για βιασμό και υποστηρίζει ότι η σεξουαλική συνεύρεση ήταν συναινετική. Η δίκη θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Πηγή: reader.gr