Έφυγε ο Big Bird του Sesame Street

Gazzetta team
Έφυγε ο Big Bird του Sesame Street
Ο Carroll Spinney, ο θρυλικός κουκλοπαίκτης, ο οποίος για σχεδόν μισόν αιώνα έπαιζε το Big Bird και τον Oscar the Grouch στο Sesame Street, απεβίωσε στο σπίτι του στο Κονέκτικατ σε ηλικία 85 χρονών.

«Ζωντανό θρύλο» τον είχε βαφτίσει η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου. Στην καριέρα του, ταξίδεψε το Big Bird στην Κίνα, χόρεψε μαζί με τις διάσημες Rockettes, απέκτησε αστέρι στο Hollywood Walk of Fame και το πορτρέτο του κόσμησε αμερικανικό γραμματόσημο.

Κάνε like στην σελίδα του Gazzetta.gr/plus στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!​

Διηύθυνε συμφωνικές ορχήστρες και με αυτές έκανε τουρνέ στις ΗΠΑ, την Αυστραλία και την Κίνα, κάτι το οποίο του επέτρεψε να συνδεθεί με κόσμο μέσα από τη μουσική του Sesame Street.

«Ο Κάρολ ήταν μια καλλιτεχνική ιδιοφυΐα της οποίας η ευγενική και όλο αγάπη ματιά στον κόσμο συνετέλεσε στο να διαμορφωθεί και να καθοριστεί το "Sesame Street", από τις πρώτες ημέρες του, το 1969, και για πέντε δεκαετίες μετά» τόνιζε η επίσημη ανακοίνωση του θανάτου του.

«Το τεράστιο ταλέντο του και η μεγάλη καρδιά του ταίριαζαν τέλεια με το μεγαλύτερο των φυσικών διαστάσεων κίτρινο πουλί που έφερε χαρά σε γενιές παιδιών και απειράριθμους θαυμαστές σε όλον τον κόσμο...».