Έλτον Τζον: «Η μητέρα μου κατέστρεψε την πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου επειδή ζήλευε, πάντα ήταν σκληρή»

Gazzetta team
Έλτον Τζον: «Η μητέρα μου κατέστρεψε την πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου επειδή ζήλευε, πάντα ήταν σκληρή»
Ο Έλτον Τζον μιλάει για την ζωή του και πριν λίγες μέρες αποκάλυψε πως έφτασε ένα βήμα πριν τον θάνατο, μετά από εγχείρηση για καρκίνο του προστάτη, καθώς παρουσίασε επιπλοκές.

Ο γνωστός καλλιτέχνης συνεχίζει τις αποκαλύψεις και αυτή την φορά μιλάει για την σχέση του με την μητέρα του.

Το πρωί της τελετής του γάμου μου με τον David Furnish, τον σύντροφό μου επί 10 χρόνια, υπήρχε ένα είδος μαγευτικής ατμόσφαιρας πρωινού Χριστουγέννων στο σπίτι, μέσα σε όλη τη φασαρία.

Όταν ανακοινώθηκε ότι στα τέλη του 2005 θα γινόταν νόμιμο για τα ζευγάρια του ιδίου φύλου να πραγματοποιήσουν τελετή, ο Ντέιβιντ και εγώ είχαμε αποφασίσει ότι θέλαμε να είμαστε από τους πρώτους που θα το κάνουμε.

Την πρώτη ημέρα που θα μπορούσαμε να γίνουμε νομίμως σύζυγοι ήταν η 21η Δεκεμβρίου.

Υπήρχαν πολλά να κάνουμε. Κάναμε ένα μεγάλο πάρτι στο σπίτι μας, το Woodside, στο Old Windsor, εκείνο το βράδυ, αλλά η ίδια η τελετή έπρεπε να πραγματοποιηθεί στο Guildhall στο Windsor, στον ίδιο τόπο που ο Prince Charles παντρεύτηκε την Camilla Parker Bowles.

Η τελετή θα γινόταν σε κλειστό κύκλο, μόνο εγώ, ο David, η μαμά και ο πατριός μου Derf, οι γονείς του David, ο σκύλος μας Αρθούρος και τέσσερις φίλοι επρόκειτο να παραστούν.

Το προηγούμενο βράδυ, παρακολουθήσαμε τα τηλεοπτικά νέα που ανέφεραν πώς τα ζευγάρια αντιμετώπισαν διαμαρτυρίες έξω από τις τελετές τους, άνθρωποι που έριχναν αλεύρι και αυγά. Ήμουν πραγματικά ανήσυχος - αν αυτό συνέβαινε με τους καθημερινούς ανθρώπους, τι θα γινόταν με ένα πραγματικά διάσημο γκέι ζευγάρι;

Ο Ντέιβιντ με διαβεβαίωσε ότι όλα θα ήταν εντάξει: η αστυνομία είχε δημιουργήσει μια περιοχή για διαδηλωτές όπου δεν μπορούσαν να καταστρέψουν την ημέρα.

«Είχα παντρευτεί πριν, φυσικά, αλλά αυτό ήταν διαφορετικό. Ήμουν πραγματικά ο εαυτός μου, επιτρέποντας να εκφράσω την αγάπη μου για έναν άλλο άνθρωπο από την στιγμή που κατάλαβα για πρώτη φορά ότι ήμουν γκέι. Ήμουν τόσο χαρούμενος»,ανέφερε.

Όμως η μητέρα μου φάνηκε σαν να μην ήθελε όλο αυτό. Συγκεκριμένα προσπάθησε να μου το καταστρέψει.

Το πρώτο σημάδι πως κάτι δεν πήγαινε καλά ήταν όταν έφτασε στο Woodside με τον πατριό μου, Derf και δεν ήθελε να βγει από το αυτοκίνητο.

Παρά τις διάφορες προσκλήσεις για να μπουν στο σπίτι, κάθισαν εκεί, με παγωμένο πρόσωπο.

Στη συνέχεια η μαμά ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στη συνοδεία των αυτοκινήτων που ξεκινούν για τοWindsor, ούτε θα ερχόταν στο ιδιωτικό γεύμα αργότερα.

Έτσι εκείνη και ο πατριός μου έφυγαν.

«Ω, ωραία, σκέφτηκα. Η πιο σημαντική μέρα της ζωής μου και μία από τις διαθέσεις της μαμάς φαινόταν να μας επηρεάζει, σαν εκείνες που είχα ζήσει με τρόμο όταν ήμουν νέος».

Επίσης ανέφερε πως, «η μαμά δεν έσπασε ποτέ, δεν φάνηκε ποτέ ενοχλημένη, ποτέ δεν φάνηκε να πιστεύει ότι συμπεριφερόταν άσχημα. Δεν είμαι υπερβολικός. Μιλάμε για μια γυναίκα που δεν μίλησε στην αδελφή της για δέκα χρόνια ως αποτέλεσμα ενός ισχυρισμού σχετικά με το αν η Auntie Win είχε βάλει το αποβουτυρωμένο γάλα στο τσάι της ή όχι».

«Έτσι την έβλεπα να απομακρύνεται με το αυτοκίνητο από την τελετή του γάμου μου και σκεφτόμουν πως θα προτιμούσε να είναι οπουδήποτε αλλού παρά εδώ», είπε.

«Δεν έκανε - δεν μπορούσε - να χαλάσει την ημέρα, φυσικά»,ανέφερε.