Οι γονείς του Avicii κληρονόμησαν τα 22 εκατ. ευρώ της περιουσίας του (vid)

Gazzetta team
Οι γονείς του Avicii κληρονόμησαν τα 22 εκατ. ευρώ της περιουσίας του (vid)
Σύμφωνα με την σουηδική νομοθεσία, οι άγαμοι, άκληροι και χωρίς διαθήκη αφήνουν τα υπάρχοντά τους στους γονείς τους.

Η σουηδική νομοθεσία προβλέπει ότι οι γονείς του θρύλου -πια- της εμπορικής ηλεκτρονικής μουσικής Avicii, είναι αυτοί στους οποίους θα περιέλθει εν τέλει η περιουσία του.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των σουηδικών ΜΜΕ που έχουν ως πηγή έγγραφα της σουηδικής εφορίας, αλλά και όπως επιβεβαιώνει το Billboard, η οικογένεια του κατά κόσμον Τιμ Μπέργκλινγκ θα κληρονομήσει τo διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 22 εκατ. ευρώ.

Ο μουσικός παραγωγός και dj δεν άφησε διαθήκη πριν αυτοκτονήσει, οπότε οι σουηδικοί νόμοι ορίζουν πως ό,τι απέμεινε από την αποπληρωμή των φορολογικών του χρεών (9,3 εκατ. ευρώ στις ΗΠΑ και περίπου 81.000 ευρώ στον Καναδά) μεταβιβάζεται στους γονείς του.

Η απόφαση θα ήταν διαφορετική αν ήταν παντρεμένος ή αν είχε αποκτήσει παιδιά, όμως τώρα ο Κλας Μπέργκλινγκ και η Άνκι Λίντεν αυτομάτως γίνονται πλουσιότεροι κατά 231 εκατομμύρια κορόνες (περίπου 22 εκατ. ευρώ)

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 28άχρονος Avicii που έβαλε τέλος στη ζωή του στο Ομάν, ασχολούνταν πάρα πολύ με φιλανθρωπίες, το 2011 μάλιστα ίδρυσε τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό House For Hunger, ενώ θεωρούνταν εξαιρετικά γενναιόδωρος, μοιράζοντας εκατομμύρια για καλό σκοπό.

Πηγή: Reader.gr