Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ έγραψε τραγούδι που μιλάει για τον Τραμπ

Gazzetta team
Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ έγραψε τραγούδι που μιλάει για τον Τραμπ
Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ αποκαλύπτει ότι καινούριο τραγούδι του για την κλιματική αλλαγή.

Ένα τραγούδι από το τελευταίο άλμπουμ του Πολ ΜακΚάρτνεϊ βάζει στο στόχαστρο τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και τους αρνητές της κλιματικής αλλαγής.

Ο 76χρονος τραγουδιστής σε συνέντευξή του στο BBC News για την προώθησή του νέου του άλμπουμ «Station Egypt» μίλησε για το τραγούδι «Despite Repeated Warnings» (Παρά τις Επανειλημμένες Προειδοποιήσεις). Το χαρακτήρισε λίβελο για όσους αρνούνται την κλιματική αλλαγή, φωνάζουν, αλλά δεν είναι ενημερωμένοι.

«Οι άνθρωποι που αρνούνται την κλιματική αλλαγή... νομίζω ότι είναι το πιο ανόητο πράγμα» δήλωσε ο ΜακΚάρτνεϊ.

«Έτσι ήθελα απλώς να κάνω ένα τραγούδι που θα μιλούσε γι 'αυτό και, ουσιαστικά, θα λέει: "Περιστασιακά, έχουμε έναν τρελό καπετάνιο που κατευθύνει το πλοίο, στο οποίο είμαστε όλοι επάνω και εκείνος μας οδηγεί στο παγόβουνο παρά την προειδοποίηση ότι δεν είναι καλή ιδέα».

Όταν ρωτήθηκε επανειλημμένως ο τραγουδιστής είπε ότι το πραγματικό θέμα του νέου τραγουδιού του είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Ωστόσο, σημείωσε ότι το μήνυμα μπορεί να αφορά πολλούς ανθρώπους.

«Λοιπόν, εννοώ ότι είναι ο Τραμπ, αλλά υπάρχουν πολλοί. Δεν είναι ο μοναδικός».

Το ιδρυτικό μέλος των Beatles αναφέρθηκε και άλλη φορά στις απόψεις του Τραμπ για την κλιματική αλλαγή προωθώντας παράλληλα μια ταινία μικρού μήκους που ωθεί τους ανθρώπους να μην τρώνε κρέας μια μέρα την εβδομάδα για να βοηθήσουν το περιβάλλον.

«Δεν είναι η ολοκληρωτική λύση, αλλά είναι μέρος της λύσης», είπε. «Πολλοί άνθρωποι το λένε αυτό εδώ και πολύ καιρό αλλά υπάρχει αντίσταση» ανέφερε στο Radio 1 Newsbeat. «Ειδικά όταν έχετε κάποιον σαν τον Τραμπ που λέει ότι η κλιματική αλλαγή είναι απλά μια φάρσα ».

«Πολλοί άνθρωποι σαν κι εμένα πιστεύουν ότι αυτό είναι απλά τρέλα, οπότε ίσως είναι μια καλή στιγμή να προσπαθήσουμε και να επικεντρώσουμε την προσοχή του κόσμου και να πούμε “κοιτάξτε, ξεχάστε τον, εμείς μπορούμε να κάνουμε κάτι”», τόνισε. απευθύνεται στον Ντόναλντ Τραμπ