Ο Ερντογάν αντικατέστησε σχεδόν όλους τους αστυνομικούς διευθυντές

Gazzetta team
Ο Ερντογάν αντικατέστησε σχεδόν όλους τους αστυνομικούς διευθυντές
Οι επικεφαλής της αστυνομίας σε 61 από τις 81 επαρχίες της Τουρκίας έχουν επανατοποθετηθεί σε θέσεις εκτός των επαρχιών τους

Οι τουρκικές αρχές έχουν αντικαταστήσει τα τρία τέταρτα των επαρχιακών αστυνομικών διευθυντών, αναφέρει σήμερα η Εφημερίδα της Κυβέρνησης, στο πλαίσιο της σαρωτικής καταστολής που ξεκίνησε τον Ιούλιο μετά την αποτυχία του στρατιωτικού πραξικοπήματος.

Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, η Τουρκία συνέλαβε 35.000 ανθρώπους και απέλυσε ή έθεσε σε διαθεσιμότητα περισσότερους από 100.000 άλλους στη δημόσια υπηρεσία, στο δικαστικό σώμα, στην αστυνομία και αλλού.

Οι επικεφαλής της αστυνομίας σε 61 από τις 81 επαρχίες της Τουρκίας έχουν επανατοποθετηθεί σε θέσεις εκτός των επαρχιών τους, σύμφωνα με το διάταγμα που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Δεν αναφέρεται από πότε ισχύει η επανατοποθέτηση.

Εξάλλου, οι αρχές συνέλαβαν 81 αξιωματικούς της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη, μετέδωσε το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν. Το γραφείο του επικεφαλής της εισαγγελίας στην Κωνσταντινούπολη εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για 125 αστυνομικούς και πραγματοποιούνται έφοδοι για να συλληφθούν και οι υπόλοιποι, μετέδωσε το πρακτορείο Dogan.

Εισαγγελείς στη Σμύρνη έχουν εκδώσει επίσης εντάλματα σύλληψης 55 προσώπων στο πλαίσιο των ερευνών, πρόσθεσε το Dogan. Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει 30 πρόσωπα, περιλαμβανομένων ακαδημαϊκών και φοιτητών σε έφοδο στο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της επαρχίας, ανέφερε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ