Βαρουφάκης: Η ομάδα του Brexit αποτελείται από ανθρώπους με χαμηλό IQ (vid)

Gazzetta team
Βαρουφάκης: Η ομάδα του Brexit αποτελείται από ανθρώπους με χαμηλό IQ (vid)
Σύμφωνα με τον ίδιο το Βρετανικό κοινοβούλιο πρέπει να έχει ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις και τόνισε πως πρωταρχικό αίτημα του Brexit ήταν η επαναφορά της εθνικής κυριαρχίας και της δύναμης της Βουλής

Έκπληξη προκάλεσαν για ακόμα μία φορά οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομκών Γιάνη Βαρουφάκη ο οποίος συμμετείχε σε πάνελ του BBC και στην εκπομπή «Question Time».

Αναφερόμενος στο Brexit, ο Γιάνης Βαρουφάκης αποκάλεσε όλη την ομάδα που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις, ανθρώπους με χαμηλό IQ.

«Δε θέλω να καθοριστεί πίσω από κλειστές πόρτες από το αρμόδιο τμήμα, του οποίου οι μέθοδοι θυμίζουν την Πυθία και που απαρτίζεται από ανθρώπους με χαμηλό IQ» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όταν του ζητήθηκε να κατονομάσει τα στελέχη με τη χαμηλή νοημοσύνη, αποκρίθηκε λέγοντας «ξέρετε ποιοι είναι».

Σύμφωνα με τον ίδιο το Βρετανικό κοινοβούλιο πρέπει να έχει ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις και τόνισε πως πρωταρχικό αίτημα του Brexit ήταν η επαναφορά της εθνικής κυριαρχίας και της δύναμης της Βουλής.

Ερωτηθείς, επίσης για το τι θα ψήφιζε στις αμερικανικές εκλογές ο ίδιος απάντησε:

«Αν είσαι αριστερός σε μια πολιτεία που το αποτέλεσμα είναι δεδομένο, τότε ψηφίζεις τους Πράσινους, αν είσαι δεξιός ψηφίζεις τους Φιλελεύθερους. Αν όμως είσαι σε πολιτεία που το αποτέλεσμα είναι αμφίρροπο τότε κλείνεις ερμητικά... τη μύτη σου και ψηφίζεις Χίλαρι Κλίντον» κατέληξε.

Πηγή: protothema.gr