Δολοφονία στην Πανόρμου: Ζητάει συγνώμη ο 60χρονος (pics & vid)

Gazzetta team
Δολοφονία στην Πανόρμου: Ζητάει συγνώμη ο 60χρονος (pics & vid)
Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (22.10.2016) όταν ο δράστης της στυγερής δολοφονίας στην Πανόρμου, ο 60χρονος συνταξιούχος αστυνομικός και υποψήφιος βουλευτής με τη Χρυσή Αυγή στις εκλογές του 2012, οδηγήθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Με χειροπέδες στα χέρια έφτασε ως την πόρτα των δικαστηρίων αλλά αυτή ήταν... κλειστή! Έτσι, θα απολογηθεί το πρωί της Κυριακής (23.10.2016).

Συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, ο 60χρονος συνταξιούχος εμφανίστηκε περίπου το μεσημέρι του Σαββάτου στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση και παραδόθηκε στο τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής. Μαζί του είχε το όπλο με το οποίο το απόγευμα της Παρασκευής (21.10.2016) εκτέλεσε εν ψυχρώ 62χρονο ιδιοκτήτη γυμναστηρίου, στην συμβολή των οδών Πανόρμου και Βατοπεδίου, στους Αμπελόκηπους.

«Ήταν η κακιά η ώρα» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς. Αφού ακολουθήθηκαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, ο 60χρονος επρόκειτο να οδηγηθεί στον εισαγγελέα και ακολούθως στον ανακριτή για να απολογηθεί. Και πραγματικά νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου έφτασε στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Αλλά όταν οι αστυνομικοί που τον συνόδευαν έφτασαν στην πόρτα της εισόδου, τη βρήκαν... κλειστή.

Ο συνήγορος του κατηγορουμένου Νικόλαος Τούμπας δήλωσε πως υπήρχε διαδικαστικό πρόβλημα καθώς την ώρα που μεταφέρθηκε στην Ευελπίδων είχε τελειώσει το ωράριο της εισαγγελίας και έτσι θα απολογηθεί το πρωί της Κυριακής (23.10.2016).

Το φονικό έγινε για «ασήμαντη αιτία», δήλωσε ο συνήγορος του 60χρονου συνταξιούχου αστυνομικού, σημειώνοντας πως ο πελάτης του έχει μετανιώσει και ζητάει συγγνώμη και μακάρι να γυρνούσε ο χρόνος πίσω. Ο δράστης υποστηρίζει πως δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από το θύμα και γι’ αυτό τράβηξε όπλο και τον σκότωσε. Ο συνήγορος του δράστη διέψευσε πως ο 60χρονος επέστρεψε το σπίτι του (όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες) για να πάρει το όπλο αλλά και όχι η συμπλοκή των δυο ανδρών έγινε μπροστά στο γυμναστήριο που διατηρούσε το θύμα. Όσον αφορά στο που βρισκόταν ο θύτης από την ώρα της δολοφονίας μέχρι τη στιγμή που πήγε στη ΓΑΔΑ για να παραδοθεί δήλωσε άγνοια.

Το χρονικό

Σχεδόν 24 ώρες μετά τη στυγερή δολοφονία στην Πανόρμου, το κίνητρο που όπλισε το χέρι του 60χρονου συνταξιούχου αστυνομικού παραμένει άγνωστο. Αρμόδιες πηγές πάντως υποστηρίζουν ότι ο δράστης, υποψήφιος βουλευτής με τη Χρυσή Αυγή στη Μεσσηνία στις εκλογές του 2012,δημιουργούσε προβλήματα γενικώς στη γειτονιά, ενώ με το θύμα είχε διαμάχη από παλιά.

Όπως ανέφεραν μάρτυρες στους αστυνομικούς, ο δράστης στο παρελθόν πήγαινε για γυμναστική στο γυμναστήριο του θύματος, αλλά ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου τον απομάκρυνε, καθώς δημιουργούσε προβλήματα. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο δράστης έκανε σεξιστικά σχόλια για γυναίκες που πήγαιναν στο γυμναστήριο του θύματος.

Το τελευταίο πάντως που ενόχλησε τον δράστη, ήταν ότι ο 62χρονος, ο οποίος έμενε στην οδό Βατοπεδίου, είχε τοποθετήσει κάμερες στο μπαλκόνι του, καθώς και σε άλλα σημεία στο γυμναστήριο.

Ο 60χρονος πρώην αστυνομικός του ζήτησε να βγάλει τις κάμερες, κάτι που δεν έγινε, γι' αυτό το απόγευμα της Παρασκευής τσακώθηκαν και συνεπλάκησαν. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν από την πρώτη στιγμή πως ο 60χρονος έφυγε προσωρινά από το σημείο της διαμάχης, αφού απείλησε το θύμα πως θα επέστρεφε με το πιστόλι του, όπως και έκανε. Αυτό, πάντως, ο διαψεύδει ο συνήγορος του κατηγορουμένου.

Το θύμα προσπάθησε να φύγει, αλλά ο πρώην αστυνομικός τον πρόλαβε και τον πυροβόλησε τρεις φορές στο στήθος με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει.

Δυο αφορμές - Τρεις σφαίρες

Οι πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν πως δράστης και θύμα ήταν... "άσπονδοι φίλοι".

Άνθρωποι της περιοχής κάνουν λόγο για δύο ανθρώπους που... έκαναν παρέα, αλλά είχαν και συχνές διαφορές, που πολλές φορές είχαν μετατραπεί σε έντονους διαπληκτισμούς αλλά και άγριους τσακωμούς.

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, οι αφορμές για το φονικό ήταν δύο:

Πρώτον, η... αθυροστομία του δράστη. Υπάρχουν μαρτυρίες πως ο άνδρας που καταζητούνταν από χθες από τις Αρχές, έκανε πολύ συχνά σεξιστικά σχόλια για γυναίκες που πήγαιναν στο γυμναστήριο ιδιοκτησίας του θύματος. Ως αποτέλεσμα, ο τελευταίος να του έχει απαγορεύσει την είσοδο. Αυτό ήταν το πρώτο σημείο τριβής.

Το δεύτερο ήταν οι κάμερες ασφαλείας που είχε εγκαταστήσει το θύμα στο μπαλκόνι του. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο δράστης τον απειλούσε πως θα καταστρέψει το αυτοκίνητό του και γι' αυτό εγκατέστησε το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, με αποτέλεσμα να έρθει σε κόντρα με τον δράστη.

Δείτε στις φωτογραφίες του newsit.gr τις κάμερες ασφαλείας που προαναφέραμε

Αυτό είναι το αυτοκίνητο του θύματος

Ακούστε τις μαρτυρίες σχετικά με τα σεξιστικά σχόλια του δράστη απέναντι στις γυναίκες που πήγαιναν στο γυμναστήριο του θύματος.

Είχε ζητήσει μαθήματα πυγμαχίας!

Μια ακόμη ενδιαφέρουα πληροφορία, είναι πως στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, οι δύο άνδρες είχαν πιαστεί στα χέρια. Το ρεπορτάζ αναφέρει πως ο δράστης είχε επιτεθεί σωματικά -εκτός από λεκτικά- στο μετέπειτα θύμα του, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να ζητήσει τη βοήθεια ενός φίλου του, πυγμάχου, ώστε να μπορέσει να προστατευτεί από τυχόν νέα επίθεση του ανθρώπου που τελικά παραδόθηκε σήμερα στις Αρχές.

Η απειλή... στο κενό

Όλα αυτά μέχρι χθες το απόγευμα, όταν οι δύο άνδρες λογομάχησαν ξανά. Κατέληξαν να έρθουν στα χέρια και σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης είπε στο... οσονούπω θύμα του: "Τώρα ρε πο@στη πάω στο σπίτι να πάρω το όπλο".

Ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου προφανώς δεν πήρε... στα σοβαρά την απειλή, μέχρι που ο δράστης επέστρεψε κρατώντας το όπλο.

Τον καταδίωξε για μερικά μέτρα, τον πυροβόλησε τρεις φορές και τον σκότωσε, ενώ στη συνέχεια ψύχραιμος -όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες- και πάντα με το όπλο στα χέρια έφυγε σε αντίθετη κατεύθυνση από το σπίτι του.

Δείτε τις φωτογραφίες από το σημείο της δολοφονίας

Μια σφαίρα "καρφωμένη" σε ένα αυτοκίνητο...

Πηγή: newsit.gr